Menu
Vragenvuur: Lasse Schøne!

Vragenvuur: Lasse Schøne!

Zoals je in het clubblad al kon lezen, mocht Justin Houtenbos (9) op De Toekomst een interview doen met Lasse Schøne. Er was in het clubblad niet genoeg ruimte voor alle vragen van Justin en antwoorden van Lasse. Hier staat de rest van het vragenvuur!

Waar vind je het leuker, bij Ajax of bij NEC?
“Ik vind het hier echt leuk. Het eerste seizoen is meteen een erg mooi seizoen geweest en een geweldig jaar. Dus het lijkt me wel duidelijk waar ik het leuker vind: bij Ajax.”

Wat vind je leuk naast voetbal?
“Ik heb twee jonge kinderen. Een meisje van vijf en een jongen van drie, dus daar stop ik al mijn vrije tijd in. Dat vind ik het leukste. Met hen lekker bezig zijn en spelen.”

Op welke leeftijd wilde je profvoetballer worden?
“Eigenlijk al vanaf heel jonge leeftijd. Mijn vader en opa waren beide voetballers. Ik heb vanaf mijn vierde al gevoetbald, dus ik wist eigenlijk al vrij snel dat ik dit het liefst wilde doen als ik groot was.”

Wat is je lievelingskleur?
“Vroeger was dat altijd blauw of rood. Maar nu hou ik heel erg van zwart. Ook al is dat niet echt een kleur.”

,,Wat ik het mooiste stadion vind? Dat is natuurlijk duidelijk. Dat is de Amsterdam Arena!" ,,Wat ik het mooiste stadion vind? Dat is natuurlijk duidelijk. Dat is de Amsterdam Arena!"

Welke talen spreek je allemaal?
“Deens natuurlijk, Nederlands en Engels. Die talen spreek ik vloeiend.”

Vind je alle aandacht van het publiek leuk?
“Dat is vooral leuk als het goed gaat. Bij een club als Ajax hoort dat er een beetje bij. Maar als het minder gaat, krijg je negatieve aandacht. Daar leer je mee omgaan.”

Vind je jezelf een goede voetballer?
“Je vindt jezelf nooit goed. Maar als je bij een club als Ajax voetbalt, dan hoor je wel bij de categorie 'Aardige Voetballers'. Dus ik vind dat ik zelf wel aardig goed kan voetballen.”

Kook je wel eens? En wat kook je dan zoal?
“Mijn vriendin kookt graag en ze is er ook goed in! Dus ik kook niet heel vaak. We hebben afgesproken dat ik een keer in de week ga koken. Dus dan gooi ik wel eens kip op de grillplaat. Vooral in de zomer vind ik het leuk en lekker.”

Lees jij de krant?
“Ik ben niet echt een krantenlezer. Wij krijgen thuis ook niet elke dag de krant. Als ik kranten lees, lees ik ze hier op De Toekomst in de kantine. Dan is het De Telegraaf of het Algemeen Dagblad.”

Bij welke club wil je graag nog een keer spelen?
“Ik zou heel graag nog een jaar bij Ajax willen voetballen. Zoals iedereen ambities heeft, heb ik die ook. Dus je wilt altijd zo hoog mogelijk komen. Als dat bij Ajax is, is dat bij Ajax en dan kan ik ook met trots terugkijken op een mooie carrière. Dus voorlopig zit ik hier prima.”

Wat vind je het mooiste stadion?
“Dat is natuurlijk duidelijk. Dat is de Amsterdam Arena! Ik heb de mazzel daar om de twee weken in te spelen. Het zit altijd vol en de sfeer is fantastisch.”

Wat vind je de meest interessante speler?
“Ik denk Christian Poulsen. Die man is al boven de dertig en als je hem elke dag bezig ziet zijn met zijn vak, dan heb ik daar alleen maar bewondering voor. Met name als je kijkt hoe goed hij speelt dit seizoen.”

Wat is je lievelingsgetal?
“Dat is nummer tien. Ik heb altijd met rugnummer tien gespeeld. Dat is ook mijn geluksgetal.”

Wat vind je van Ronaldo en Messi?
“Ik ben persoonlijk meer een fan van Messi. Die vind ik beter. Hij is wat meer de combinatievoetballer en heeft scorend vermogen. Over Ronaldo kun je ook niets slechts zeggen, maar ik geniet meer van Messi.”