Menu
Vreugde na bekerwinst Ajax Vrouwen

Vreugde na bekerwinst Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen schreven maandag geschiedenis door ten koste van PSV/FC Eindhoven de KNVB Beker te winnen. Na afloop van de finale barstte het feest los op het terrein van AFC. Ajax-coach Ed Engelkes: ,,Ik ben ontzettend trots op deze groep."

De temperaturen schoten maandagmiddag de hoogte in op Sportpark Goed Genoeg. Het was ruim 30 graden, toen de Ajax Vrouwen eindelijk de KNVB Beker in de lucht mochten houden. In een slopend duel werd PSV/Eindhoven met 2-1 verslagen. ,,Het was heel zwaar”, aldus Mandy Versteegt. ,,De hitte, de luchtvochtigheid: het was echt bijna niet te doen.” Hoewel de omstandigheden niet makkelijk waren, maakte de aanvalster wel de twee doelpunten voor Ajax. Vooral de laatste treffer was van grote schoonheid. ,,Ik zette de aanval op. De bal kwam bij Claudia van den Heiligenberg aan de linkerkant. Zij gaf voor, ik schampte de bal met mijn hoofd en hij vloog erin. Heerlijk natuurlijk om zo’n finale te spelen. Het was niet makkelijk, maar we hebben hem.”

Ook coach Ed Engelkes had het zwaar. ,,Zelfs op de bank zat ik te zweten”, aldus de trainer, die op een aantal champagnedouches werd getrakteerd. ,,Ik ben ontzettend trots op de meiden. Het was niet onze beste wedstrijd, we hadden het beter moeten uitspelen, in het begin zat er misschien iets te veel spanning op. maar dat maakt allemaal niet meer uit. We hebben de beker, dus ik ben meer dan tevreden. Het is een prachtig seizoen geweest. We hebben ups en downs gekend, maar uiteindelijk eindigen we als derde in de competitie en pakken we de beker.”

Na de huldiging bleef het nog lang onrustig op het terrein van AFC. De Ajax Vrouwen vierden feest in de kleedkamer en vermaakten het publiek zelfs nog met een polonaise door het clubhuis. Terecht natuurlijk: de KNVB Beker is de eerste prijs in de tweejarige geschiedenis van het vrouwenteam van Ajax. ,,Het doel was om in het derde jaar een prijs te pakken", aldus Engelkes. ,,Maar als je het nu al kunt doen, moet je het niet laten natuurlijk."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ed Engelkes wordt aangevallen met een champagnefles. Ed Engelkes wordt aangevallen met een champagnefles.
Vreugde in de kleedkamer! Vreugde in de kleedkamer!
Mandy Versteegt juicht nadat ze de 2-1 heeft binnengekopt. Mandy Versteegt juicht nadat ze de 2-1 heeft binnengekopt.