Menu
VriendenLoterij blijft Partner Eredivisie

VriendenLoterij blijft Partner Eredivisie

De VriendenLoterij blijft Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Beide partijen werken al negen jaar op rij samen en zetten dit de komende drie jaar voort. De VriendenLoterij steunt sinds 2005 onder meer ook de jeugdopleiding van Ajax.

Dit is mogelijk door de vele Ajax-fans die met de VriendenLoterij meespelen. De helft van de opbrengst van een verkocht lot gaat direct naar de jeugdopleiding.

,,De langdurige samenwerking tussen de Eredivisie en de VriendenLoterij is uitermate plezierig en succesvol gebleken’’, aldus Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV. ,,De komende periode zullen we daarop voortborduren en ook zeker samen nieuwe initiatieven ontwikkelen.”
,,De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving’’, vervolgt Michiel Verboven, managing director VriendenLoterij. ,,En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. Met deze samenwerking kunnen we dat verder kracht bijzetten.’’

Maatschappelijk Partnerschap
Fans van Eredivisieclubs steunen de jeugdopleiding van hun favoriete club door mee te spelen in de VriendenLoterij. De meeste kinderen stromen uiteindelijk niet door naar het betaalde voetbal. De steun aan de jeugdopleidingen zorgt er dan ook voor dat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Met de VriendenLoterij-bijdrage worden daarnaast ook diverse maatschappelijke projecten van clubs zoals wijk- en schoolprogramma´s mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Tekst en foto: Ajax.nl