Menu
VriendenLoterij: 'Siem' ontmoet Siem

VriendenLoterij: 'Siem' ontmoet Siem

De winnaars van de VriendenLoterij beleefden donderdag een onvergetelijke dag bij Ajax. Onder de deelnemers aan de VriendenLoterij was een aantal gelukkigen geselecteerd voor een exclusief dagje Ajax. Naast een Meet & Greet met de selectie mochten ze ook in de spelersbus. Een bezoek aan de training en een rondleiding door de Amsterdam ArenA maakten de dag compleet.

Als de prijswinnaars rond het middaguur aan hun welverdiende lunch beginnen, zet ook de 9-jarige Simon uit de Ouderkerk aan de Amstel zijn tanden in een broodje kroket. Zijn shirt met rugnummer 9 en 'Siem' valt op. Het blijkt geen eerbetoon aan Siem de Jong, maar gewoon zijn eigen naam. ,,Eigenlijk heet ik Simon, maar mijn vrienden noemen me altijd Siem.” Ook zijn bekende naamgenoot was het opgevallen. ,,Siem de Jong vond mijn shirt mooi. Natuurlijk ben ik even met hem op de foto gegaan. Siem en Siem samen, dat is eigenlijk wel heel speciaal.”

Het is een van de vele mooie ontmoetingen die zich deze donderdag rond de selectie van Ajax afspeelt. In plaats van het spelershome op de Toekomst is de Rinus Michels Zaal in de Amsterdam ArenA de plaats waar de spelers bij uitzondering lunchen. Samen met de prijswinnaars van de Meet & Greet zitten ze in de fraai versierde zaal. En dat prijswinnaars deze middag een echte VIP-behandeling van Ajax krijgen, blijkt wel uit de lunch. Waar de jonge fans worden getrakteerd op een bord friet en een broodje kroket, moeten de spelers het doen met een gezonde sportmaaltijd. Op weg naar Ajax - Excelsior is een dergelijke vette hap natuurlijk uit den boze voor de Ajacieden.

Nicolas Lodeiro deelde heel wat handtekeningen uit. Nicolas Lodeiro deelde heel wat handtekeningen uit.

De winnaars - veelal vaders en opa’s met zonen en kleinzonen - genieten zichtbaar van het unieke samenzijn met hun helden. Dankzij de deelname aan de VriendenLoterij, en daarbij de keuze voor de jeugdopleiding van Ajax als goed doel, maakt het selecte groepje winnaars een onvergetelijke dag mee bij Ajax. Ook Frank de Boer is blij met hun keuze om de helft van inzet via de loterij naar de jeugdopleiding van Ajax te laten gaan. ,,Onze jeugdopleiding is erg belangrijk voor Ajax. Daarom is het fijn dat zoveel deelnemers van de VriendenLoterij de helft van hun inzet aan de jeugdopleiding schenken. Met deze unieke dag willen we een aantal van hen daar speciaal voor bedanken.”

Ondertussen heeft de 9-jarige Siem zijn zojuist gekregen Ajax-bal en -shirt vol met handtekeningen staan. Ook de fotocamera van zijn vader bevat inmiddels kostbaar materiaal. De klasgenoten van Siem krijgen de verhalen vrijdag uit eerste hand te horen. ,,Ik ga morgen mijn spreekbeurt over Ajax houden. Na vandaag heb ik in ieder geval genoeg te vertellen. Al ga ik een paar vrienden straks al even bellen. Deze dag was echt supergaaf!”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Als afsluiting hadden de prijswinnaars een gezamenlijke lunch met de Ajacieden. Als afsluiting hadden de prijswinnaars een gezamenlijke lunch met de Ajacieden.
Vurnon Anita deelde net als de andere spelers vele handtekeningen uit. Vurnon Anita deelde net als de andere spelers vele handtekeningen uit.
Aan tafel met Siem de Jong! Aan tafel met Siem de Jong!