Menu
Vrijdag loting UEFA Cup

Vrijdag loting UEFA Cup

Als Ajax er woensdagavond in slaagt bij de bovenste drie te eindigen in poule F van de groepsfase in de UEFA Cup, dan verdwijnt vrijdagmiddag de naam van Ajax in een van de 32 kokers voor de loting.

In Nyon wordt vrijdag 15 december vanaf 13.00 uur geloot voor de knock-outfase van het UEFA Cuptoernooi. Daarin zitten de nummers 1 tot en met 3 van de poules en de nummers 3 van de groepen uit de UEFA Champions League. De wedstrijden worden gespeeld op 14/15 februari en op 22 februari.

Ook in deze ronde geldt dat clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar kunnen spelen. De groepswinnaars uit de UEFA Cup spelen tegen een als derde geƫindigde club uit een andere groep. De nummers twee treffen een van de acht afvallers uit de UEFA Champions League. De nummers 1 en 2 uit de groep spelen eerst uit en dan thuis. Voor de nummers 3 en de Champions League afvallers geldt dat uiteraard andersom.

Als Ajax woensdagavond wint, eindigt de ploeg als tweede. Teams waartegen dan geloot kan worden zijn: Werder Bremen, Sparta Moskou, Bordeaux, Shakhtar Donetsk, Steaua Boekarest, Benfica, CSKA Moskou en AEK Athene.

Bij een gelijkspel of een kleine nederlaag, komt Ajax uit tegen een groepswinnaar uit een andere poule. Ploegen die zich voor het ingaan van de laatste speelronde al hebben verzekerd van die eerste plaats zijn Newcastle United en Parma.

De stand in groep F is bij het ingaan van de laatste speelronde als volgt:

1. Espanyol 3-9
2. Zulte Waregem 3-6
3. Ajax 3-4
4. Sparta Praag 4-4
5. Austria Wien 3-0