Menu
Vrijstelling eerste bekerronde Jong Ajax

Vrijstelling eerste bekerronde Jong Ajax

Voor Jong Ajax begint het seizoen op 23 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Een week eerder trapt het seizoen af met de eerste bekerronde, maar daarvoor is Jong Ajax net als diverse andere teams vrijgesteld.

Naast Jong Ajax gaat het om Jong AZ, Jong Sparta Rotterdam, Jong FC Groningen, Jong Vitesse/AGOVV, Jong Feyenoord/Excelsior, Jong FC Twente, Jong ADO Den Haag (de nummers twee tot en met negen van de ranglijst van afgelopen seizoen) en uiteraard kampioen Jong PSV en bekerwinnaar Jong FC Utrecht. De laatste twee spelen dit seizoen voor het eerst om de Super Cup voor Beloftenteams en doen dat op 16 augustus; de datum dat de overige beloftenteams de eerste bekerronde spelen.

Jong Ajax doet aankomende week mee aan het dertigste Den Helder Maritiem Toernooi. In de eerste wedstrijd, op donderdag om 17.30 uur, speelt het team van trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy tegen Eredivisionist Willem II. Zaterdag volgt de tweede en laatste wedstrijd tegen het Helders Elftal, een formatie van de beste amateurvoetballers uit de regio.

Bekijk hier het competitieprogramma van Jong Ajax