Menu
Vroege goal genoeg voor zege

Vroege goal genoeg voor zege

De Ajax Vrouwen hebben het thuisduel met Lierse SK met 1-0 gewonnen. De snelle goal van Mandy Versteegt in de eerste minuut was goed voor de negende zege op rij.

Het zag er bij de start van de wedstrijd niet naar uit dat het bij die 1-0 zou blijven. Want direct vanaf de aftrap legde Ajax een fantastische aanval over de linkerkant op de mat. Aanvoerster Petra Hogewoning bediende Eshly Bakker die vervolgens met een prachtige steekpass Claudia van den Heiligenberg de diepte in stuurde. Haar voorzet was gelijk op maat voor de uitstekend meegelopen Mandy Versteegt, die gelijk raak schoot, 1-0. Lierse had de bal nog nauwelijks aangeraakt, of ze mochten weer aftrappen.

De ploeg van Ed Engelkes, die door het faillissement van FC Utrecht, zich op slechts een puntje van de koplopers bevindt, ging aanvankelijk gedreven op jacht naar een verdubbeling van de score. Zo schoot Versteegt in de vierde minuut op de paal en miste Eshly Bakker de kruising op een haar na. Maar langzamerhand ging het stroperiger aan Ajax-zijde. Wel kreeg de ploeg nog kansjes (kopbal Desiree van Lunteren en bal op de lat van Van den Heiligenberg), maar de flair van de eerste minuten was verdwenen. ,,Na die fantastische eerste goal verzuimden we de wedstrijd in het slot te gooien", wist trainer Ed Engelkes na afloop.,,Daardoor was het nog moeizaam, maar de verdediging stond als een huis."

Aanvoerster Petra Hogewoning heerst aan de bal. Aanvoerster Petra Hogewoning heerst aan de bal.

Lierse SK kon aanvallend geen vuist maken tegen Ajax, dat verdedigend zeer sterk speelde. Toch bleef het duel tot de slotminuut spannend door die kleine marge. ,,Zij gokten op de counter, zonder extra druk te zetten", analyseerde Engelkes. ,,Wij maakten te weinig gebruik van de ruimte die we kregen. Dat was het leermoment van vanavond."

Ajax had desalniettemin ook in de tweede helft nog enkele mogelijkheden om het duel eerder te beslissen. Zo schoten Versteegt en Babiche Roof over en ging een voorzet van Van Lunteren net aan Versteegt voorbij.

Hoewel het dus tot de slotseconde spannend bleef, hield Ajax netjes stand en boekte zo de negende zege op rij. ,,En dat is wel lekker", vond Engelkes. Nu moeten de vrouwen vanwege een interlandperiode drie weken wachten tot het volgende competitieduel. Pas op 21 februari wordt de BeNeLeague hervat met de uitwedstrijd tegen Telstar. Een week eerder, op 15 februari, speelt Ajax het bekerduel bij ATC'65.


Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Zeeman, Sharpe, Hogewoning ©;
Middag, Van Lunteren, Roof (87. Kaagman); Versteegt (86. L. Bakker), E. Bakker (70. De Ridder), Van den Heiligenberg

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor de wedstrijd werd Claudia van den Heiligenberg nog gehuldigd voor haar uitverkiezing als speelster van de maand. Voor de wedstrijd werd Claudia van den Heiligenberg nog gehuldigd voor haar uitverkiezing als speelster van de maand.
Het team dat de negende overwinning op rij boekte. Het team dat de negende overwinning op rij boekte.
Whitney Sharpe had haar zaakjes goed op orde tegen Lierse SK. Whitney Sharpe had haar zaakjes goed op orde tegen Lierse SK.
Desiree van Lunteren was dicht bij een doelpunt, maar verscheen niet op het scorebord. Desiree van Lunteren was dicht bij een doelpunt, maar verscheen niet op het scorebord.
Zelfs een oversized jack kon dit ballenmeisje nauwelijks warm houden. Zelfs een oversized jack kon dit ballenmeisje nauwelijks warm houden.
Matchwinnaar én Ajacied van de Wedstrijd, Mandy Versteegt. Matchwinnaar én Ajacied van de Wedstrijd, Mandy Versteegt.