Menu
Vrolijk op weg naar sleutelduel

Vrolijk op weg naar sleutelduel

Alsof het woord plezier een nieuwe betekenis had gekregen. Zo vrolijk en uitgelaten was de sfeer woensdagochtend tijdens de training van Ajax in Milaan. Onder leiding van de nieuwe trainer Frank de Boer hadden de Ajacieden veel plezier op weg naar het Champions League-duel met AC Milan. De grieperige Aras Özbiliz ontbrak op de training.

Even gingen de gedachten woensdagochtend terug naar de eerste training van Ronald Koeman. Exact negen jaar geleden begon Koeman aan zijn trainersklus in Amsterdam. Op die ochtend liet hij zijn specialiteit direct zien door een paar vrije trappen fabuleus in het doel te schieten. Een soort gelijk tafereel speelde zich nu ook af tijdens de tweede training van interim-coach Frank de Boer. Op het veld van een kleine amateurclub in Milaan liet de opvolger van Martin Jol zijn voeten even spreken. Het werkte inspirerend op de spelers. Zíjn spelers, sinds maandag.

Het bleek de voorbode voor een vrolijke ochtend. Terwijl de achttien spelers - Aras Özbiliz was grieperig in het hotel achtergebleven - aan hun opwarmrondes onder leiding van René Wormhoudt begonnen, pakte De Boer zijn moment om even wat ballen op doel schieten. Slechts heel even, maar net lang genoeg om bij menigeen een glimlach op het gezicht te toveren.

De selectie trainde woensdagochtend onder leiding van René Wormhoudt. De selectie trainde woensdagochtend onder leiding van René Wormhoudt.

De stemming was sowieso bijzonder goed. Er werd veel gelachen in de motregen die over het complex van Villapizzone neerdaalde. De spelvarianten die de Ajacieden kregen voorgeschoteld waren aan geboren spelletjesmensen én winnaars als De Boer en assistent-trainer Danny Blind wel besteed. De felheid en het plezier spatte er vanaf. Het is te hopen dat diezelfde elementen woensdagavond in het San Siro tijdens het laatste groepsduel in de Champions League ook te zien zijn. Voor Ajax staat overwintering in de Europa League op het spel. Een goed resultaat zou De Boer een vliegende start opleveren.

Al met al werd het door de start van een nieuw tijdperk uiteindelijk een bijzondere ochtend in Milaan. En dat op een locatie waar doorgaans alleen de plaatselijke amateurs trainen. De vice-voorzitter van Villapizzone straalde dan ook van oor tot oor. ,,Sinds de oprichting van onze club in 1927 hebben we nog nooit zulk hoog bezoek als Ajax gehad. We zijn best trots. Hopelijk maakt het onze club een beetje beroemd.” Afgaande op de glimlach van De Boer komt dat wel goed.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De groep trainde zonder Aras Özbiliz, die grieperig in het hotel achterbleef. De groep trainde zonder Aras Özbiliz, die grieperig in het hotel achterbleef.
,,Sinds de oprichting van onze club in 1927 hebben we nog nooit zulk hoog bezoek als Ajax gehad'', aldus de vice-voorzitter van Villapizzone. ,,Sinds de oprichting van onze club in 1927 hebben we nog nooit zulk hoog bezoek als Ajax gehad'', aldus de vice-voorzitter van Villapizzone.
De Ajacieden voeren rek- en strekoefeningen uit. De Ajacieden voeren rek- en strekoefeningen uit.
De belangstelling voor Ajax was groot. De belangstelling voor Ajax was groot.
Zelfs vanaf de balkons werden foto's gemaakt van de Ajacieden. Zelfs vanaf de balkons werden foto's gemaakt van de Ajacieden.
Het plezier spatte er bij de spelers vanaf. Het plezier spatte er bij de spelers vanaf.
De goedlachse spelers kijken naar hun collega's op het veld. De goedlachse spelers kijken naar hun collega's op het veld.
Woensdagavond moet Ajax overwintering in Europa veilig zien te stellen. Woensdagavond moet Ajax overwintering in Europa veilig zien te stellen.