Menu
Vrolijke gezichten bij eerste training

Vrolijke gezichten bij eerste training

Onder grote belangstelling heeft Ajax woensdag in het nieuwe thuistenue de eerste openbare training van het seizoen afgewerkt. Daags na de officieuze eerste veldtraining kenmerkte de openbare training op de Toekomst officieel de start van het nieuwe voetbalseizoen. Een aantal spelers heeft de stap van Ajax A1 naar het eerste elftal gemaakt.

De jonge talenten Mickey van der Hart en Davy Klaassen verheugden zich woensdagochtend al op wat ’s middags komen ging. De keeper en aanvoerder van Ajax A1 hebben deze week officieel de stap naar de A-selectie van Ajax gemaakt. Via Twitter deelden ze hun goede humeur met de achterban, die ze om klokslag 14:30 uur een warm welkom op de Toekomst gaf. Ook de centrale verdedigers Joël Veltman en Stefano Denswil zijn doorgestroomd naar de selectie van Frank de Boer.

Naast de vier doorgeschoven spelers hadden ook Sven Nieuwpoort, Viktor Fischer, Lesley de Sa en Mitchell Dijks reden tot blijdschap. Het viertal kreeg van De Boer te horen dat ze volgende week meegaan op trainingskamp naar De Lutte. Tegenover de aanwezigheid van de nieuwe namen, stond de absentie van Ismaïl Aissati. De gesprekken met Ajax over zijn aflopende contract hebben niet tot een nieuwe overeenkomst geleid. Ook Dmitry Bulykin is aan zijn laatste contractmaand bij Ajax bezig. De Rus traint echter op eigen verzoek nog tot eind juni mee om fit te blijven.

Klokslag half drie betrad Frank de Boer als eerste het hoofdveld van de Toekomst. Klokslag half drie betrad Frank de Boer als eerste het hoofdveld van de Toekomst.

Eyong Enoh en Nicolai Boilesen en Miralem Sulejmani ontbraken op de training. Enoh is met een knieblessure uit Kameroen teruggekeerd en staat naar verwachting twee á drie weken aan de kant. Het herstel van Boilesen (hamstring) verloopt positief, maar hij trainde nog niet met de groep mee. Datzelfde gold voor Miralem Sulejmani (knie). Theo Janssen sluit volgende week in De Lutte bij de groep aan. De middenvelder herstelt deze week met een individueel trainingsprogramma van een neusoperatie. De EK-gangers Christian Eriksen, Gregory van der Wiel en Lasse Schöne melden zich net als Jan Vertonghen, Daley Blind en Ricardo van Rhijn later bij Ajax.

De Ajacieden werkten de drukbezochte openbare training in het nieuwe thuistenue af. Uiteraard pronken de drie sterren voor het tweede jaar op rij op het vertrouwde rood-witte thuisshirt. Met name in de kraag was een verandering zichtbaar ten opzichte van het shirt van vorig seizoen. Donderdag en vrijdag traint Ajax besloten op de Toekomst. Zaterdag volgt de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De 31-voudig landskampioen neemt het in Huizen op tegen de plaatselijke SV.

* Bas Peijs is een van de nieuwe sportartsen bij Ajax. Hij zal zich bezighouden met de bovenbouw, Jong Ajax en de A-selectie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Ajacieden trainden voor de gelegenheid in het nieuwe thuisshirt. De Ajacieden trainden voor de gelegenheid in het nieuwe thuisshirt.
Davy Klaassen is een van de aanstormende talenten die een vaste plek heeft bemachtigd in de A-selectie. Davy Klaassen is een van de aanstormende talenten die een vaste plek heeft bemachtigd in de A-selectie.
De Ajacieden voltooien onder grote belangstelling hun eerste oefeningen. De Ajacieden voltooien onder grote belangstelling hun eerste oefeningen.
Ook Aras Özbiliz en Viktor Fischer verschenen deze week weer fit en uitgerust bij hun club. Ook Aras Özbiliz en Viktor Fischer verschenen deze week weer fit en uitgerust bij hun club.
De leden van de technische staf zagen dat het goed was, tijdens de eerste openbare training van het gloednieuwe seizoen. De leden van de technische staf zagen dat het goed was, tijdens de eerste openbare training van het gloednieuwe seizoen.
Siem de Jong aan de bal tijdens de eerste training met de fans. Siem de Jong aan de bal tijdens de eerste training met de fans.
Al ver voor het einde van de training verzamelden de fans zich bij de kleedkamer voor een handtekening. Al ver voor het einde van de training verzamelden de fans zich bij de kleedkamer voor een handtekening.
Voor en ook na de trainingssessie probeerden de fans een glimp op te vangen van de Ajacieden. Voor en ook na de trainingssessie probeerden de fans een glimp op te vangen van de Ajacieden.
Kolbeinn Sigthórsson maakte veel supporters blij met zijn krabbel. Kolbeinn Sigthórsson maakte veel supporters blij met zijn krabbel.
Ook keeperstalent Mickey van der Hart is al aardig bedreven in het zetten van handtekeningen. Ook keeperstalent Mickey van der Hart is al aardig bedreven in het zetten van handtekeningen.