Menu

Vrolijke ontmoeting in Antwerpen

In Antwerpen speelde zaterdagavond GBA tegen AA Gent in de Belgische competitie. Bij GBA, dochteronderneming van Ajax, speelt een aantal Ajacieden dat vorig jaar zo succesvol was in de Amstel Cup met Jong Ajax. Bij Gent zit de coach die verantwoordelijk was voor dat succes, Jan Olde Riekerink, als trainer op de bank. Ajacieden Jose Valencia, Daniel Cruz en Stefano Seedorf, vorig jaar ook in de selectie van Jong Ajax, gingen kijken. Genoeg ingrediƫnten voor een leuke ontmoeting.

Walker, Quansah en keeper Verbist stonden in de basis bij de Antwerpse formatie. Aanvoerder was Aaron Mokoena, die ook bij Ajax onder contract staat. Uitgerekend Walker, aanvoerder in het team van Olde Riekerink vorig seizoen, opende de score tegen het team van zijn oude coach. Alsof de aanwezigheid van hun ex-coach de Ajacieden extra inspireerde, verdubbelde Quansah de voorsprong. Om het Ajax-gevoel compleet te maken, viel Obodai tegen het einde van de tweede helft nog in. AA Gent scoorde een keer en wist het nog spannend te maken op het eind, maar aan de stand van 2-1 veranderde niets meer.

Na afloop van het duel wachtten de Ajacieden hun ex-coach op in het halletje. Seedorf was blij dat zijn teamgenootjes van vorig jaar scoorden. ,,Dat is erg leuk vind ik, niet in het minst voor hunzelf", reageerde de aanvoerder van het huidige Jong Ajax.

Olde Riekerink was blij verrast en ontroerd met het bezoek uit Amsterdam. Meteen na de wedstrijd kwam hij even kort gedag zeggen, maar de Belgische journalisten verwachtten hem op de persconferentie. De Ajacieden wachtten geduldig en onmoetten in de tussentijd hun teamgenoten van vorig seizoen. ,,Hey, I miss you, man", zei Obodai tegen Valencia toen zij elkaar begroetten. ,,Ik jou ook, joh", luidde het antwoord van de Ecuadoriaan. Hieruit blijkt hoe hecht het team van vorig seizoen was. Wegens tijdgebrek zien de ex-teamgenoten elkaar niet meer zoveel, maar er is nog steeds contact tussen de spelers en de vriendschap bestaat nog altijd.

Na zijn verplichtingen kwam de coach van Gent weer terug naar het halletje. Met elk van de Amsterdamse Ajacieden besprak Olde Riekerink kort hun situatie. Hij volgt zijn oude team nog op de voet: ,,Stefano, hoe kan dat nou, met 3-1 verliezen van Willem II afgelopen week?" Over zijn eigen nederlaag van die avond werd weinig gezegd. ,,Het eerste tegendoelpunt scoorde Walker, het tweede... geen idee...", grapte hij. Na een hartelijk afscheid, veel tijd had Olde Riekerink niet want ook hij moest met de bus terug, vertrok de trainer weer richting Gent.

Doelman Verbist leidde de Amsterdamse delegatie vervolgens naar het spelershome van GBA. De overwinning en het bezoek van de Amsterdamse vrienden waren voldoende aanleiding voor een feestje. De Belgische keeper haalde daarom twee flessen champagne van de bar en liet iedereen delen in de vreugde. Seedorf haalde de glazen, Walker en Obodai schonken in. Later ging de groep nog door naar een andere ruimte, waar iedereen, onder andere ook Simon Tahamata, het feest nog even voortzette.