Menu

Vrolijke wedstrijdvoorbereiding

Ajax trainde donderdagochtend weer in de Arena. De training was er typisch zo een, die de Amsterdammers wel vaker voor een wedstrijd afwerken. Maar ondanks het feit dat vrijdag de strijd met een grote opponent aangebonden moet worden, was de stemming vrolijk.

Zlatan Ibrahimovic trainde opnieuw apart met René Wormhoudt. Het lijkt er derhalve op, dat het Amsterdam Tournament voor hem te vroeg komt. Waarschijnlijk richt de Zweed zich nu op de wedstrijden in de voorronde van de Champions League. Bogdan Lobont, Sander Boschker en Nigel de Jong ontbraken op het trainingsveld.

De overigen werkten een training af die Ajax vaak vlak voor een wedstrijd doet. Afwerken op doel, rondo's en het trainen van standaardsituaties.

Terwijl Ronald Koeman met Rafael van der Vaart, Wesley Sonck, Wamberto, Wesley Sneijder, Petri Pasanen, Julien Escudé en Tomás Galásek trainde op corners en vrije trappen, deed Ruud Krol in de middencirkel een rondo met de overigen.

Ogenschijnlijk was Victor Sikora blij om weer met de groep te kunnen meetrainen. De buitenspeler had het hoogste woord tijdens de rondo en slaagde er in om de bal met zijn hak door te spelen naar een ander terwijl hij op zijn handen stond.

Maar het was Ruud Krol allemaal nog te statisch. En opeens kregen de Ajacieden de geest. De bal ging in een razend tempo rond en de lange combinatie werd afgesloten met een 'panna' van Nourdin Boukhari, door de benen van Cedric van der Gun. Die actie moest natuurlijk even met luid gejuich gevierd worden.

Nadat de mannen bij Koeman penalty's genomen hadden, kon iederen aan de cooling-down beginnen. Behalve Van der Vaart en Sneijder. Zij kregen nog even een opfrissingscursus vrije trappen nemen van Koeman, waarbij de meester zelf ook af en toe liet zien hoe het moet.