Menu
Vrouwen besluiten 2014 met zege

Vrouwen besluiten 2014 met zege

Ajax Vrouwen hebben ook de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gewonnen. De formatie van Ed Engelkes won thuis in een matig duel met 1-0 van Telstar. De enige treffer kwam vlak voor rust van de voet van Eshly Bakker. Het betekende de zesde zege op rij. Voor minimaal een weekje wordt de koppositie ingenomen, want nummer twee Standard Luik speelt volgende week nog een wedstrijd. Bij winst wippen de Belgische dames weer over de Ajax Vrouwen heen.

Verdiend was de zege op Telstar amper te noemen, vond ook Ed Engelkes. ,,Het was niet de makkelijkste. Een slechte wedstrijd van onze kant. Ik vond ons zeker voor rust te apathisch. We lieten alles maar gebeuren en dekten niet door.''

Ajax speelde ook te slordig. Veel passes kwamen niet bij de goede kleur terecht en daardoor hadden de bezoekers het beste van het spel. Linda Bakker kreeg in de openingsfase een goede kans om de score te openen voor Telstar. Later was er ook nog een mogelijkheid voor Telstar-aanvalster Koopmans.

Het enige wat Ajax daar voor rust tegenover stelde was een mogelijkheid voor Marlous Pieëte. De rechtsbuiten ging op snelheid haar tegenstander voorbij, maar schoot in kansrijke positie hoog over. ,,In zulke situaties moeten we het overzicht houden. Als Marlous de bal teruglegt, is de kans groter op een doelpunt.''

Met 0-0 leken de Ajax Vrouwen ongeschonden de rust te halen. Maar iets tegen de verhouding in ging de thuisploeg toch met een voorsprong de kleedkamer in. Uit een corner van Desiree van Lunteren kwam de bal voor de voeten van Eshly Bakker die niet aarzelde en het leer keurig in de korte hoek schoof.

Trainer Ed Engelkes begon met deze elf Ajacieden aan de derby tegen Telstar. Trainer Ed Engelkes begon met deze elf Ajacieden aan de derby tegen Telstar.

Na de thee nam Ajax het initiatief over, maar wist het net zoals voor de rust amper kansen te creëeren. De beste mogelijkheden bleven voor Telstar, waar vooral Linda Bakker haar vizier niet op scherp had staan. Twee grote kansen waren niet aan haar besteed. Aan de andere kant kreeg Van Lunteren een mogelijkheid om het duel te beslissen. Na een goede combinatie tussen Tessel Middag en Lois Oudemast belandde de bal bij de middenveldster die de bal halfhoog kreeg aangespeeld en daardoor geen kracht achter de bal kon zetten.

In blessuretijd ging Oudemast nog een keer alleen op het doel af, maar haar lob ging centimeters naast. Engelkes: ,,In de rust heb ik gezegd dat we meer druk moesten geven. Je zag dat we daardoor meer grip op vooral het middenveld kregen. Het was vooral jammer voor het publiek dat we geen oogstrelend voetbal op de mat konden leggen vanavond.''

Scoreverloop:
43. Eshly Bakker 1-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Marees, Delleman, Hogewoning, Van den Bighelaar (60. Zeeman), Middag, Van Lunteren, Van den Heiligenberg (84. De Ridder), Bakker, Pieete (72. Oudemast).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Keeper Marieke Ubachs behoedt de Ajax Vrouwen voor een tegentreffer. Keeper Marieke Ubachs behoedt de Ajax Vrouwen voor een tegentreffer.
Eshly Bakker wordt omringd door drie tegenstanders, maar blijft ijskoud. De Ajacied bezorgde haar ploeg vrijdag de enige en dus winnende treffer! Eshly Bakker wordt omringd door drie tegenstanders, maar blijft ijskoud. De Ajacied bezorgde haar ploeg vrijdag de enige en dus winnende treffer!
De Ajax Vrouwen juichen als Eshly Bakker de 1-0 heeft gemaakt. De Ajax Vrouwen juichen als Eshly Bakker de 1-0 heeft gemaakt.
Ajax-fans lessen de dorst en warmen zich tegelijk op. Ajax-fans lessen de dorst en warmen zich tegelijk op.
Claudia van den Heiligenberg glijdt langs haar tegenstander. Claudia van den Heiligenberg glijdt langs haar tegenstander.
Het laatste optreden van de Ajax Vrouwen in 2014 trok veel publiek naar de Toekomst. Het laatste optreden van de Ajax Vrouwen in 2014 trok veel publiek naar de Toekomst.
Desiree van Lunteren duelleert met een speelster van Telstar. Desiree van Lunteren duelleert met een speelster van Telstar.
Matchwinnaar Eshly Bakker werd na afloop van het treffen met Telstar (1-0) gehuldigd als Ajacied van de Wedstrijd. Matchwinnaar Eshly Bakker werd na afloop van het treffen met Telstar (1-0) gehuldigd als Ajacied van de Wedstrijd.