Menu
Vrouwen naar volgende bekerronde

Vrouwen naar volgende bekerronde

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. In Ede won de ploeg van trainer Ed Engelkes met 0-4. Kaagman (2x), Oudemast en Melin scoorden.

,,Vanaf de eerste minuut was het een kat-en-muis-spel”, gaf Engelkes na de wedstrijd aan. De trainer kampte met een volle ziekenboeg, waardoor hij de kans kreeg andere speelsters in actie te zien. ,,Zo kan iedereen enigszins ritme houden”, aldus Engelkes. Leonne Stentler speelde de hele wedstrijd en zo speelde bijvoorbeeld Suzanne Marees op rechts.

,,Het eerste halfuur was van onze kant het beste”, had de trainer gezien. ,,We waren oppermachtig en lieten na het half uur het gas een beetje los. Dat kon. 0-4 is een prima uitslag. DTS’35 speelt net onder de BeNeLeague en heeft een aantal speelsters die op dat niveau ervaring heeft.”


De loting heeft vrijdagavond plaats op de Toekomst rond het duel van Ajax Vrouwen tegen sc Heerenveen.

Scoreverloop: 14. Kaagman 0-1, 22. Oudemast 0-2, 56. Kaagman 0-3, 80. Melin 0-4

Bijzonderheden: 83. Zeeman mist een penalty

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Hogewoning, Stentler, Hoogendijk, Marees, Zeeman, Kaagman (78. Van Dongen), Van Lunteren (61. Melin), Oudemast, Pieëte (64. Van den Heiligenberg), De Ridder

Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees