Menu
Vrouwen ook thuis op doelpuntenjacht

Vrouwen ook thuis op doelpuntenjacht

De Ajax Vrouwen treffen zaterdagavond op eigen veld de Belgische opponent Oud Heverlee-Leuven. Op de ongewone speeldag voor de ploeg van trainer Ed Engelkes wordt om 19:00 uur afgetrapt.

De Ajax Vrouwen spelen op zaterdag omdat op vrijdagavond Jong Ajax het thuisduel afwerkt met MVV. Voor de Vrouwen is het duel van zaterdagavond alweer het tweede duel van de week. In het midweekse duel met ADO Den Haag leverden de Ajacieden een prima prestatie. In de Residentiestad won de ploeg van trainer Ed Engelkes met liefst 1-6. Eindelijk wisten de Amsterdamse speelsters veel van de kansen om te zetten in doelpunten. Die prestatie wil de ploeg voor eigen publiek uiteraard wel herhalen.

Bij Oud-Heverlee Leuven zat het dinsdag verre van mee. In hun thuiswedstrijd tegen koploper Standard Luik verloren zij met liefst 0-10. Ajax had begin oktober het uitduel in Leuven met 0-3 gewonnen. Marlous Pieëte en Eshly Bakker waren toen de doelpuntenmakers voor Ajax.

De Ajax Vrouwen zullen er alles aan doen om het enthousiaste thuispubliek op een mooie wedstrijd te trakteren. De ploeg van Engelkes is immers nog vol in de race met FC Twente voor het landskampioenschap. Twente staat nog vijf punten achter maar heeft ook twee duels minder gespeeld dan Ajax, dus hebben ze een verliespunt minder. Zaak is dus dat Ajax in elk geval de eigen duels wint en dan is het hopen op een misstap van de Enschedese vrouwen.

Ajax - Oud-Heverlee Leuven begint zaterdag om 19:00 uur.

Tekst en afbeelding: Ajax.nl