Menu
Vrouwenteam Ajax opent beurs

Vrouwenteam Ajax opent beurs

Ed Engelkes heeft donderdagochtend de handelsdag op de Amsterdamse beurs geopend. In het bijzijn van de speelsters Eshly Bakker, Liza van der Most en Tessel Middag bezegelde de coach van de Ajax Vrouwen de dagelijkse ceremonie met een rake gongslag. De beursopening stond voor het vrouwenteam van Ajax grotendeels in het teken van de bekerwinst van afgelopen seizoen.

Beursplein 5 is doorgaans het decor van grafieken, cijfers en allerhande beurskoersen. Deze donderdag kreeg de beurs dankzij de komst van de Ajax-delegatie even een voetbalkarakter. Sinds de beursgang van Ajax in 1998 - waarbij Ronald en Frank de Boer in het bijzijn van hun selectiegenoten de beurs openden - was Engelkes de zoveelste Ajacied die deze eer te beurt viel. Hij trad daarmee niet alleen in de voetsporen van Luis Suarez, Jan Vertonghen en Siem de Jong, maar ook in die van ministers, staatssecretarissen, captains of industry en andere bekende Nederlanders die al eens eerder op de beursgong mochten slaan.

Ajax ging op 11 mei 1998 als eerste en tot dusver enige Nederlandse club naar de beurs. Sinds die dag is Ajax een NV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Amsterdamse vlag hangt uit in het beursgebouw. De Amsterdamse vlag hangt uit in het beursgebouw.
Ed Engelkes tekent het gastenboek. Ed Engelkes tekent het gastenboek.
Met zijn gongslag gaf Engelkes het startsein voor een nieuwe handelsdag op de beurs. Met zijn gongslag gaf Engelkes het startsein voor een nieuwe handelsdag op de beurs.
Bettina Janssen (NYSE Euronext), Liza van der Most, Hendrik Koppe (optiebeurs directeur), Tessel Middag, Eshly Bakker en coach Ed Engelkes op de foto met de geschenken die Ajax kreeg. Bettina Janssen (NYSE Euronext), Liza van der Most, Hendrik Koppe (optiebeurs directeur), Tessel Middag, Eshly Bakker en coach Ed Engelkes op de foto met de geschenken die Ajax kreeg.
De Ajax Vrouwen werden ontvangen in de bestuurskamer. De Ajax Vrouwen werden ontvangen in de bestuurskamer.
Even niet op het voetbalveld, maar op de Amsterdamse beurs. Een unieke ervaring. Even niet op het voetbalveld, maar op de Amsterdamse beurs. Een unieke ervaring.
Ed Engelkes in gesprek met Hendrik Koppe (optiebeurs directeur). Ed Engelkes in gesprek met Hendrik Koppe (optiebeurs directeur).
Eshly Bakker, Tessel Middag en Liza van der Most beleefden een unieke ochtend in het beursgebouw op Beursplein 5. Eshly Bakker, Tessel Middag en Liza van der Most beleefden een unieke ochtend in het beursgebouw op Beursplein 5.