Menu
VUmc Kinderstad in de spotlights

VUmc Kinderstad in de spotlights

De Ajax Open Dag was ook voor de Ajax Foundation meer dan geslaagd. Naast het profileren van de Ajax Foundation voor supporters, heeft de Foundation er dit jaar voor gekozen een van de projecten uit te lichten, te weten VUmc Kinderstad.

De stand was omgebouwd in ‘het spelershome van Ajax’ in VUmc dat zich bevindt op de 9e verdieping van VUmc. Hier werden verschillende Ajax- en VUmc Kinderstad-artikelen verkocht. Ook kregen Ajax-fans de mogelijkheid om voor een kleine bijdrage op de foto te gaan met een kartonnen Frank de Boer. De speciale foto met de hoofcoach kreeg iedereen gelijk mee. De gehele opbrengst van de activiteiten tijdens deze dag zijn ter beschikking gesteld aan VUmc Kinderstad.

De Ajax Foundation heeft al jarenlang een goede samenwerking met VUmc Kinderstad. In Kinderstad is onder andere zelfs een speciaal Ajax-spelershome waar zieke patiëntjes naar de wedstrijden van hun elftal kunnen kijken. De hele Ajax-selectie brengt ieder jaar een bezoek aan de kinderen in Kinderstad.

Rond 15:00 uur verzamelden alle rolstoelgebonden supporters zich bij de stand van de Ajax Foundation om vanuit daar naar een speciale plek naast het podium begeleid te worden. Direct naast het podium was er een speciale plaats voor deze supporters gereserveerd. Van dichtbij genoten zij van de optredens van Peter Beense en Lenny Keylard en natuurlijk de spelerspresentatie van de Ajax-selectie. Van alle rolstoelgebruikers was er voor vijftien supporters nog een extra verrassing. Door middel van een loterij mochten zij backstage komen om daar handtekeningen te scoren.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Het was de hele middag druk bij de Ajax Foundation-stand. Het was de hele middag druk bij de Ajax Foundation-stand.
Alle supporters konden op de foto met Frank de Boer. Alle supporters konden op de foto met Frank de Boer.
Een enkeling bekeek de presentatie van heel dichtbij. Een enkeling bekeek de presentatie van heel dichtbij.