Menu
Vurnon Anita langer bij Ajax

Vurnon Anita langer bij Ajax

Ajacied Vurnon Anita heeft maandag zijn handtekening onder een nieuwe en verbeterde verbintenis gezet. Zijn nieuwe contract loopt nu tot en met 30 juni 2012. ,,Je hebt het meer dan verdiend’’, sprak algemeen directeur Rik van den Boog terwijl hij op de contractverlenging proostte.

,,Het voelt zeker goed’’, waren de eerste woorden van de linksback die dit seizoen een geweldige opmars kent in het eerste elftal van Ajax. ,,Nu kunnen we verder kijken. Het is een mooi seizoen voor Ajax en hopelijk bekronen we dat met het kampioenschap.’’

Het jaar 2009 is een speciale jaargang voor Anita: hij speelt inmiddels tien jaar bij de Amsterdamse club. ,,Ik begonnen bij de E1 en nu zit ik in het eerste elftal’’, legt hij uit. De verlenging van zijn contract, dat op 30 juni 2011 zou aflopen, is een bekroning voor zijn harde werken. Ajax is de komende 2,5 jaar verzekerd van Anita’s werklust, uitstekende verdedigende kwaliteiten en snelheid.

Anita (04-04-1989) is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Op 19 maart 2006 maakte de verdediger zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen - Ajax (3-2). Anita speelde tot nu toe 38 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax.

Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met Vurnon Anita en Rik van den Boog.