Menu
Vuurwerk in het stadion

Vuurwerk in het stadion

Donderdagavond speelt Ajax de laatste thuiswedstrijd van 2009. Avondwedstrijden lijken helaas het afsteken van vuurwerk te stimuleren. Ajax hoopt dat het vuurwerk zich beperkt tot voetbalspektakel op het veld.

De afgelopen twee jaar hebben incidenten bij wedstrijden in de UEFA Cup Ajax ruim 50.000 euro gekost. Afgelopen vrijdagavond werd er tijdens Ajax - NEC meerdere malen knalvuurwerk afgestoken. Als dit donderdag ook gebeurt, gaat de kassa bij de UEFA onherroepelijk rinkelen. En dat is voor Ajax verre van wenselijk. De club vertrouwt er dan ook op dat supporters morgen hun steun aan de spelers op een andere manier kenbaar maken. Supporters die toch in de fout gaan en betrapt worden krijgen een stadionverbod. En de kosten van de boete die de UEFA aan Ajax oplegt wordt verhaald op de dader(s).

Ajax - Anderlecht begint donderdag om 19.00 uur. Er zijn inmiddels ruim 35.000 kaarten verkocht voor deze laatste ontmoeting in de poulefase van de Europa League. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Ajax-supporters, wel geldt een ClubCard-verplichting. De stadionkassa’s aan de Noordzijde van de Amsterdam ArenA zijn open vanaf 17.00 uur.