Menu

VVCS vindt plan voetbalbonden bespreekbaar

GOUDA (ANP) - De spelersvakbond VVCS vindt het voorstel van 51 Europese voetbalbonden om de transferperiode te beperken tot de zomermaanden 'bespreekbaar, maar niet voldoende'. Theo van Seggelen, voorzitter van deVVCS, is van mening dat voetballers veel inleveren bij beperking van de transferperiode. ,,Daar moeten ze ook wat voor terugkrijgen. De afkoopsom moet dan verdwijnen.''

De hoge afkoopsom bij transfers van voetballers ligt al enige tijd onder vuur bij de Europese Commissie. De hoge bedragen zouden het principe van vrij verkeer van werknemers in de Europese Unie in de weg staan. De Europese voetbalbonden, verenigd in de UEFA, zoeken naar een alternatief voor het plan van de commissie om de transfersom af te schaffen. Een van de voorstellen is het beperken van de transferperiode tot de zomermaanden.

Volgens Van Seggelen is dit niet genoeg. ,,Een speler moet de mogelijkheid hebben om zijn contract te verbreken. Daarom is het beter om de afkoopsom voor spelers ouder dan 21 jaar volledig af te schaffen.'' Als tegemoetkoming in de kosten van de jeugdopleiding is de VVCS voor het behoud van de afkoopsom voor spelers onder de 21 jaar.