Menu
'VVV heeft een fris elftal'

'VVV heeft een fris elftal'

Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA tegen VVV-Venlo op. Vrijdagmiddag blikte Martin Jol tijdens het persmoment vooruit op het treffen met de nummer dertien van de Eredivisie.

Vlak voor het einde van de competitie kan Martin Jol nog altijd over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen de langer uitgeschakelde Rasmus Lindgren en Thimothée Atouba zijn naast de geschorste Eyong Enoh sowieso niet beschikbaar voor het duel met VVV. Urby Emanuelson vormt een twijfelgeval.

Lindgren en Atouba staan al langere tijd met een kniekwetsuur aan de kant. Lindgren onderging afgelopen week een kijkoperatie, maar ook daaruit werden hij en Ajax niet veel wijzer, zo zei Jol vrijdagmiddag. ,,De pijn concentreert zich vooral rondom de aanhechting in zijn knie. Dit seizoen zullen we helaas niet veel meer aan hem hebben.”

Emanuelson vormt een vraagteken voor de wedstrijd tegen VVV. Hij kreeg donderdag een tik tegen zijn knie, waardoor de Ajacied de groepstraining vrijdag uit voorzorg oversloeg. ,,We willen geen risico nemen”, zei Jol daarover.

VVV wacht al acht wedstrijden op een overwinning. De laatste zege behaalde de Limburgse formatie op 7 februari in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-0). Bovendien won de promovendus dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd. In de voorgaande veertien uitduels pakte het team van trainer Jan van Dijk slechts zes punten. In het eigen stadion De Koel daarentegen presteert VVV doorgaans prima, waardoor de Venlonaren de dertien plaats in de Eredivisie bezetten.

Jol omschrijft de Venlose Voetbal Vereniging als een 'fris elftal'. ,,Ze hebben goede spelers op de flanken en ook in de spits hebben ze met Calabro en Boymans prima spelers. Met name voor de winterstop was Calabro geregeld trefzeker. VVV speelt met veel inzet en oogt als een fris elftal. Al is dat frisse er de laatste weken wel een beetje vanaf.”

Luis Suarez was eerder dit seizoen bijzonder trefzeker op bezoek bij VVV (0-4). In De Koel scoorde de aanvoerder van Ajax alle doelpunten. De topscorer van de Eredivisie is nog één treffer verwijderd van de magische grens van dertig doelpunten.

Ajax - VVV begint zondag om 14.30 uur in de Amsterdam ArenA.

Foto en tekst: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - VVV? Voorspel nu de score op b>toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - VVV!