Menu

Waar is de laatste bal?

Terwijl de jongens van Ten Cate Thiolon en Edel Grass bezig zijn de lijnen en de middencirkel in het kunstgrasveld voor de ArenA te leggen en de spelers van de A-selectie genieten van een vrije dag, wordt er op de Toekomst hard getraind voor het komende seizoen. Tussen de spelers van Jong Ajax liep een bekend gezicht uit 'het verleden'.

Winston Bogarde trainde mee met de selectie van John van den Brom en Fred Grim om zijn conditie op peil te houden. De voormalig Ajacied, die tussen 1994 en 1997 deel uitmaakte van Ajax 1, speelde in totaal 91 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht. Het gebeurt wel vaker dat een ex-Ajacied weer even terugkomt op het oude nest om fit te blijven in afwachting van een nieuwe club. Nordin Wooter ging hem aan het begin van de voorbereiding bijvoorbeeld al voor.

De Beloften werkten zich in het zweet met een partijvorm waarbij een derde keeper zich in de middencirkel bewoog en daar ook zowel zijn voeten als zijn handen mocht gebruiken. De goalies mochten de bal echter alleen vangen als die door de lucht kwam, elke bal over de grond moest in een keer met de voet worden doorgespeeld.

Aan het einde van de training liep de groep in een rustig tempo uit. De spelers dronken veel vanwege de hitte en wilden vervolgens van het veld lopen. ,,Wacht even John, we zijn nog niet klaar", waarschuwde Fred Grim zijn collega. ,,Hoeveel ballen missen we?", begreep Van den Brom de hint. ,,Er ontbreken twee ballen. Ga ze zoeken anders gaat het jullie geld kosten", riep Grim de groep toe.

Zonder enige haast sjokte het gezelschap naar de overkant van het veld, waar geen hek en geen mens de ballen tegenhoudt. ,,Hebbes!", riep Etienne Esajas na enig zoeken. Trots hield hij de bal als een trofee omhoog naar zijn teamgenoten en het trainersduo. Esajas besloot dat hij zijn werk had gedaan en ging in het gras zitten om te zien of de tweede ook werd gevonden. Toen de hele kant was onderzocht, keerde het gezelschap terug naar de dug out. Zonder bal. ,,Maar ja", zei Van den Brom schouderophalend, ,,misschien waren we wel met een een bal te weinig het veld opgekomen. We hadden ze niet geteld."