Menu
Waar ligt het gevaar van FC Utrecht?

Waar ligt het gevaar van FC Utrecht?

FC Utrecht-uit is voor Ajax traditioneel een lastig duel. Dat blijkt ook wel uit de cijfers. Zondag staat de 48e editie van FC Utrecht – Ajax op het programma, Utrecht won 14 keer en 12 keer werd het gelijk in de Domstad. Vorig seizoen kwam Ajax met de schrik vrij dankzij een heerlijke uithaal van Lasse Schöne. De Ajacieden zijn dus gewaarschuwd, maar waar moeten de spelers van Erik ten Hag nu het meest voor waken in de jacht op een goed resultaat?

Counter
Van de 29 doelpunten die FC Utrecht dit seizoen maakte, kwamen er maar liefst 11 tot stand uit een counter. Het voormalige team van Ten Hag noteerde in totaal al 58 doelpogingen uit een counter. De Ajacieden zijn dus gewaarschuwd voor de snelle voorhoede van FC Utrecht.

Gyrano Kerk is een van de rappe spelers voorin in het team van Jean-Paul de Jong. De 22-jarige aanvaller is de laatste tijd in vorm. Met 3 goals en 2 assists was Kerk bij 5 van de laatste 9 Eredivisie-doelpunten van FC Utrecht direct betrokken.

De pijlsnelle Gyrano Kerk is de laatste tijd flink op dreef.
De pijlsnelle Gyrano Kerk is de laatste tijd flink op dreef.

Dood spelmoment
Daarnaast moet Ajax oppassen voor standaardsituaties van Utrecht. De Domstedelingen kwamen al tot 96 doelpogingen uit dode spelmomenten, 8 keer was het voor FC Utrecht ook daadwerkelijk raak vanuit een standaardsituatie.

Van de 29 doelpunten van FC Utrecht kwamen er 11 tot stand uit de counter

Topscorers
Cyriel Dessers en Zakaria Labyad zijn de topscorers van ‘Utreg’. Beide spelers maakten al 7 Eredivisie-treffers dit seizoen. Dessers (117 minuten) had hier wel beduidend minder speeltijd voor nodig dan zijn collega Labyad (227 minuten).

Lees ook: Kirstensen debuteert in wedstrijdselectie voor FC Utrecht-uit
Bekijk ook: Head2Head: FC Utrecht - Ajax

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: ProShots