Menu
Waar spelen de Ajacieden?

Waar spelen de Ajacieden?

Deze week verruilen verschillende Ajacieden hun Ajax-tenue voor het tenue van hun nationale ploeg. Wie speelt waar, wanneer en tegen wie? Alle uitgevlogen Ajacieden in kaart gebracht.

De ogen van de Ajax-supporters en alle overige voetballiefhebbers in Nederland, zijn waarschijnlijk vooral gericht op het Nederlands elftal en Jong Oranje. Het ‘kleine’ Oranje van bondscoach Foppe de Haan staat dinsdagavond in Groningen vriendschappelijk tegenover Rusland. Hedwiges Maduro maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje.

Ook voor Tom de Mul stond vanavond een oefeninterland gepland. De Belgische beloftenploeg voor spelers tot 21 jaar zou Jong Italië treffen. Omdat de Italiaanse bond alle (internationale) duels in en van Italië heeft afgeblazen, wacht de Belgen een andere tegenstander. Jong België treedt nu aan tegen Sint-Truiden.

Het Nederlands elftal is woensdagavond gastheer voor Rusland. De elftallen van de bondscoaches Marco van Basten en Guus Hiddink treffen elkaar in de Amsterdam ArenA. Maarten Stekelenburg maakt grote kans op speelminuten tegen de Russen. Zeker nu eerste doelman Edwin van der Sar geblesseerd is afgehaakt. Henk Timmer is inmiddels toegevoegd aan de Oranje-selectie.
Naast Stekelenburg zijn ook Ryan Babel, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar onderdeel van het keurkorps van Oranje. Urby Emanuelson en John Heitinga ontvingen ook een eervolle invitatie voor de interland tegen Rusland. Het duo raakte in de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd, waardoor meespelen onmogelijk is. Ajax blijft met vier geselecteerde spelers overigens ‘gewoon’ hofleverancier van Oranje.

Thomas Vermaelen speelt woensdag een (vriendschappelijke) interland voor eigen publiek tegen Tsjechië. Zdenek Grygera had namens de Tsjechen van de partij kunnen zijn tegen de Belgen. De verdediger wordt gedwarsboomd door een liesblessure, opgelopen in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Edgar Manucharyan, tenslotte, ontving een uitnodiging voor Andorra – Armenië. De Armeen heeft zich afgemeld voor de oefeninterland.