Menu
Waardige afsluiting Ajax A1

Waardige afsluiting Ajax A1

Ajax A1 heeft het succesvol seizoen 2005-2006 uitstekend afgesloten. Bij FC Utrecht, dat moest winnen om nog kans te hebben behouden te blijven voor de Eredivisie, wonnen de Amsterdammers dankzij goals van Rydell Poepon en Vurnon Anita met 0-2.

Vooraf hadden spelers en technische staf van de A-junioren ingezet op een puntenaantal van zestig. Om dat te bereiken, moest ook de laatste wedstrijd worden gewonnen van FC Utrecht, dat er nog vol tegenaan zou gaan.

FC Utrecht was fel omdat de club met 24 punten op de laatste plaats op de ranglijst stond en moest winnen. Maar Ajax was duidelijk de betere ploeg. In de zevende minuut ging Rydell Poepon alleen op het Utrechtse doel af en in het strafschopgebied werd hij in de mangel genomen door twee verdedigers. Strafschop, geen twijfel mogelijk. Poepon voltrok zelf het vonnis en schoot raak, 0-1. Het was voor de A1 lastig voetballen tegen een wanhopige tegenstander en op een dramatisch slecht veld.

Maar kort na rust kwam Ajax op 0-2. Sergio Zijler zette aan de rechterkant de aanval op, bracht de bal voor waar Vurnon Anita prima raak schoot. De Utrechters knakten en Ajax had uit kunnen lopen naar een grote uitslag, maar slaagden daar niet in.

Omdat Feyenoord zijn laatste duel verloor van sc Heerenveen, eindigde kampioen Ajax A1 met liefst twaalf punten voorsprong op de Rotterdammers, die nog wel als tweede eindigden.

Opstelling Ajax A1: Richard van Nieuwkoop; Mitchel Burgzorg, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Dionitio Liesdek; Murat Yildirim (65. Mitchell Donald), John Goossens (75. Marijn Sterk), Vurnon Anita (75. Siem de Jong); Sergio Zijler, Rydell Poepon (46. Jordy Brouwer), Javier Martina (65. Chakib Tayeb)