Menu

'Wacht maar, hij gaat er nog wel in'

De Ajacieden kropen zondag door het oog van de naald. Hoewel de drie punten pas in de allerlaatste minuut door Rafael van der Vaart werden binnengesleept, vond elke Ajacied de overwinning verdiend. De matchwinnaar had Pothuizen een kwartier voor tijd al gewaarschuwd.

Sikora vond dat Ajax een slechte wedstrijd had gespeeld. Vooral omdat er zo moeilijk gescoord werd. ,,In de eerste helft hadden we drie, vier goals moeten maken. Dan was de wedstrijd gespeeld geweest. Ik denk dat Twente niet meer dan drie keer over de middellijn is gekomen. Na de 1-0 zakte Twente terug, ik denk dat zij de schade zoveel mogelijk wilden beperken. Via counters van Cairo probeerden ze er uit te komen. Vanaf het veld gezien, voelde de overwinning daarom verdiend", vond de vleugelaanvaller.

Hoewel Rafael Van der Vaart over de eerste helft wel tevreden was, vond ook hij het spel van Ajax niet al te best. ,,Het liep van geen kant, we kregen te weinig kansen en we zaten niet kort genoeg op elkaar. Ik denk dat de vermoeidheid ons ook wel parten speelde. Afgelopen week hadden we een erg zware wedstrijd in de Champions League, en vandaag deze wedstrijd. Wat dat betreft ben ik blij dat we volgende week een weekje rust hebben."

De middenvelder scoorde beide treffers en bracht daardoor zijn totaal op zeven doelpunten dit seizoen. Van der Vaart: ,,De eerste goal was niet echt een omhaal. Ik ging een beetje achterover, maar hij ging er wel in. Een kwartier voor tijd zei ik tegen Pothuizen: ,,Let op, daar komt ie". De eerstvolgende bal ging er toen niet in. Toen zei ik tegen hem: ,,Wacht maar, hij gaat er echt nog wel in." Ik zat natuurlijk te loeren op een goede kans. En in de laatste minuut ging de bal inderdaad tegen de touwen. Het was een beetje bluf, maar ik ben blij dat ie zat. Ik kon het niet laten om daarna 'zie je wel' tegen Pothuizen te zeggen."

De Ajacied heeft behalve zijn twee goals, ook nog een kleine blessure aan zijn enkel overgehouden aan het duel. ,,Ik speelde de bal voor me uit. Mijn tegenstander kwam met twee benen in en ik kreeg een schop op mijn enkel. Het deed erg pijn, later zakte het wat weg en kon ik gelukkig doorspelen. Maar mijn enkel is nog steeds een beetje dik. Ik verwacht dat het binnen een paar dagen over is, anders had ik de wedstrijd niet kunnen vervolgen", stelde hij gerust.

Jari Litmanen viel een klein half uur voor tijd in. Het is niet makkelijk om in te vallen in een wedstrijd als het team niet draait, vond hij. ,,Maar we hebben drie punten en dat is belangrijk", vervolgde de Fin. ,,Tegen Valencia zaten we helemaal niet in de wedstrijd, toen gingen de basisdingen verkeerd en leden we veel balverlies. Het verschil met vandaag was dat we nu wel in de wedstrijd zaten. Wij controleerden het spel, alleen liep het niet lekker. Dat Rafael de twee goals maakt, zegt veel over zijn individuele kwaliteit", complimenteerde de Fin zijn jonge collega.