Menu
'Waken voor lengte Slowaken'

'Waken voor lengte Slowaken'

Ajax opent donderdag de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Slovan Bratislava. Volgens Martin Jol is de tegenstander uit Slowakije met name fysiek sterk. ,,Er lopen daar zeker vier jongens rond die langer zijn dan één meter negentig.”

De hoofdcoach erkende tijdens de persconferentie op de Toekomst dat Ajax niet over zo veel lengte beschikt. ,,Maar we hebben wel iemand als Oleguer in de selectie. En dat is natuurlijk geen kleine jongen. Hetzelfde geldt voor Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.”

Luis Suarez, ook aanwezig tijdens de persconferentie, maakt zich ook niet druk over de lange mannen van Bratislava. ,,Groot, klein; het maakt me eigenlijk niet uit”, vertelde de aanvoerder. ,,Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen.”

Jol kijkt met vertrouwen uit naar zijn eerste Europese duel als hoofdcoach van Ajax. ,,Wij zijn denk ik de betere ploeg”, vertelde hij over de confrontatie met de kampioen van Slowakije. ,,Maar dat zegt niet alles. Vorig jaar was HSV op papier ook beter dan Ajax, maar won Ajax toch. Het wordt een lastige klus, maar ik ga er wel vanuit dat het ons gaat lukken.”

De technische staf heeft Slovan Bratislava al flink geanalyseerd. Donderdagochtend krijgen de spelers nog beelden te zien van de tegenstander. ,,Dan lopen we nog even alles langs: hun spelers, vrije trappen, corners”, aldus Jol ,,De beste man van Bratislava loopt op het middenveld: Jan Kozak.”

Een tegenvaller in aanloop naar het treffen met Slovan Bratislava is het wegvallen van Ismaïl Aissati. De aanvallende middenvelder kampt met een hamstringblessure. ,,Ik wilde morgen met Aissati spelen”, vertelde Jol. ,,Dat hij niet mee kan doen is jammer.” Met Demy de Zeeuw, die kampte met een voetblessure, gaat het de goede kant op. ,,Hij heeft vandaag alweer een groot gedeelte meegedaan. En dat verliep zonder problemen.”

Als Ajax er over twee wedstrijden (volgende week is de return) in slaagt Slovan Bratislava uit te schakelen, is de eerste doelstelling op Europees gebied gehaald. ,,We willen heel graag de groepsfase bereiken”, zei Jol. ,,Ajax heeft een jonge selectie. Voor de ontwikkeling van de spelers is het belangrijk om veel van dit soort wedstrijden te spelen.”

Ajax - Slovan Bratislava begint donderdag om 20.45 uur. Er zijn nog kaartjes beschikbaar in de vrije verkoop. Een Club Card is dus niet nodig.

De persconferentie werd gehouden in de nieuwe perskamer op de Toekomst. De persconferentie werd gehouden in de nieuwe perskamer op de Toekomst.

Meer informatie over de kaartverkoop