Menu
Wake-up call voor Jong Ajax

Wake-up call voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft een besloten oefenwedstrijd tegen Ajax Zaterdag 1 met 3-3 gelijkgespeeld. De amateurs van Ajax pakten dinsdagavond voor rust een 0-3-voorsprong, maar via een eigen goal, een treffer van Kasper Dolberg en een benutte strafschop van Abdelhak Nouri werd het toch nog gelijk.

Het oefenduel in het adidas miCoach Performance Centre was er één met twee gezichten. De selectie was opgedeeld in twee teams, die ieder een helft voor hun rekening namen. De elf Jong Ajacieden die begonnen aan de wedstrijd, hadden weinig in te brengen tegen de fysiek sterke amateurs. ,,Eigenlijk werden we afgetroefd op alle fronten. Als je niet scherp bent, je taken niet uitvoert, dan wordt het lastig", vertelde coach Jaap Stam na afloop. ,,Ajax Zaterdag heeft een goede ploeg, met voetballend vermogen en veel kracht. Het lag af en toe wel open, maar daar maakten we geen gebruik van."

Alblas
Iemand die wel tevreden kon zijn over eerste helft, ook al hield hij niet de nul, was Norbert Alblas. Na veertien (!) maanden blessureleed (knie) keerde de keeper terug onder de lat.

Heerlijk om weer minuten gemaakt te hebben!! Na 14 maanden hard werken eindelijk weer in de goal ⚽️💪

— Norbert Alblas (@NorbertAlblas) 2 februari 2016

Comeback
Na rust, met een totaal vernieuwd team, liep het beter. Via een eigen goal werd het snel 1-3. Kasper Dolberg maakte de 2-3, Abdelhak Nouri via een penalty de 3-3. Met name de goal van Dolberg mocht er wezen. Hij speelde zich vrij, liet zijn tegenstander 'happen' en schoot binnen. Toch was Stam ook over de tweede helft niet helemaal tevreden. ,,We gaven minder weg, maar het was niet groots, niet slim genoeg. Iedereen wilde te snel die achterstand zien goed te maken, met honderd kilometer vooruit: een beetje meer rust was beter geweest."

Wake-up call
Al met al was het een nuttige wake-up call voor het team dat in de Jupiler League vier duels op rij won. Stam: ,,In de competitie loopt het aardig, dan kan het gevoel ontstaan dat we ook dit soort duels wel even winnen. Maar zo werkt het niet. Iedere wedstrijd moet je honderd procent geven: alleen dan kun je presteren."

Jong Ajax speelt vrijdagavond uit tegen FC Eindhoven, de huidige nummer vier op de ranglijst van de Jupilier League. Ajax is dankzij de vier zeges opgeklommen naar de achtste plaats in de stand.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: ProShots