Menu
Walian dirigeert Jong Ajax naar solide thuiszege

Walian dirigeert Jong Ajax naar solide thuiszege

Jong Ajax heeft na drie wedstrijden zonder zege weer eens een overwinning geboekt. Op sportcomplex de Toekomst werd het dankzij twee doelpunten van Ezra Walian 2-0 tegen Jong FC Utrecht. Door de overwinning verstevigt Jong Ajax zijn tweede plaats in de Jupiler League.

Trainer Marcel Keizer had, mede vanwege het drukke programma van Ajax 1, niet de beschikking over enkele van zijn gebruikelijke krachten. Toch kon hij weer een aardig elftal de wei insturen. Carel Eiting bekleedde de 10-positie en Pelle Clement mocht na lang blessureleed zijn opwachting maken als linksbuiten.

Controle Jong Ajax
Beide ploegen startten afwachtend aan het duel, al was de controle direct voor Jong Ajax. Na ruim een kwartier spelen was de eerste kans direct raak voor de Ajacieden, toen Walian (kersvers Indonesisch international) uit een voorzet van Mauro Savastano de bal bekeken in de linkerhoek kopte: 1-0. Jong FC Utrecht - dat met Edson Braafheid nog een WK-finalist in het team had - kon er weinig tegenover stellen, al redde Ajax-doelman Norbert Alblas knap op een vrije trap van Dani van der Moot. 

Ezra Walian viert de 1-0 met een ode aan boven.
Ezra Walian viert de 1-0 met een ode aan boven.

Na rust had Jong Ajax direct de score kunnen verdubbelen, maar een volledig vrijstaande Vaclav Cerny had zijn vizier niet op scherp staan en schoot rakelings naast. Utrecht verdedigde, Jong Ajax viel aan en vlak voor het uur was het opnieuw Walian die van dichtbij binnentikte: 2-0. Het was alweer doelpunt nummer tachtig voor Jong Ajax dit seizoen in de Jupiler League.

Ondanks verschillende kansen (en een debuut voor Noa Lang) van Jong Ajax werd er niet meer gescoord en bleef het bij een degelijke 2-0. Door de overwinning staat de equipe van Keizer weer wat vaster op de tweede plaats, met vier punten voorsprong op FC Volendam.

Geen gala-voorstelling
Keizer was blij met de overwinning, maar niet met het spel: ,,Het liep wat stroef, en dan heb ik het over onzuivere passing of aannames. We spelen niet het gemakkelijkste voetbal, de mensen verwachten veel, maar dat wil niet zeggen dat we elke keer een gala-voorstelling kunnen afleveren. We hebben gewoon niet goed gespeeld."

De tweede plek in de Jupiler League is voor Keizer geen doel op zich: ,,We willen zo hoog mogelijk eindigen. Het streven blijft om de jongens bij het eerste te krijgen, maar het resultaat is een extra doel. Als we die tweede plaats zo kunnen vasthouden, moeten we dat zeker niet nalaten." Vrijdag wacht voor Jong Ajax de uitwedstrijd bij Telstar.

Scoreverloop: 17. Walian 1-0, 58. Walian 2-0

Opstelling Jong Ajax: Alblas. Zeefuik, Lartey-Sanniez, Bergsma, Savastano, De Jong (62. Mazraoui), Dankerlui, Eiting, Cerny, Walian (81. Lang), Clement (70. Bay)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabber
Foto's: Pro Shots/Jasper Ruhe