Menu
Walian schiet B1 langs Heerenveen

Walian schiet B1 langs Heerenveen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Ajax B1 - sc Heerenveen B1 op het programma. Een wedstrijd uit de middenmoot van de competitie ondanks het feit dat Ajax een beter doelsaldo heeft dan koploper PSV.

Ajax B1 - RJO/HE sc Heerenveen B1 (3-0)

Zoals in mijn verslag van vorige week aangegeven leek het alsof de winter voorbij was. Dus begonnen we vol goede moed tegen Heerenveen. Echter, we hadden wat problemen om de tegenstander vast te zetten.Omdat de Friezen van achteruit snel aansloten naar de middenlijn, lag er een groot speelveld achter hun verdediging waar wij te weinig gebruik van maakten. Zij probeerden wel te storen maar gaven ons de tijd op te bouwen. In de 39e minuut was het raak. Via een lange bal van achteruit en een goede loopactie van Damon Mirani scoorde Ezra Walian fraai het eerste doelpunt. De rust ging in met een 1-0 voorsprong. In de rust werd door de trainer aangegeven waar de ruimtes lagen en daarvan moesten wij de tweede helft van profiteren. En geduld bewaren, als het niet gaat via rechts probeer je het via de andere kant.

In de 43e minuut was het wederom raak. Een goede één-twee met Gino Dekker over links werd wederom door Ezra Walian fraai tot een doelpunt omgezet: 2-0. We hielden Heerenveen nu goed in bedwang en in de 64e minuut was het wederom raak. Een aanval over links via Damian van Bruggen werd door Leeroy Owusu goed voor de goal gebracht en weer scoorde Ezra Walian. 3-0. Daarna kregen we nog wat kleine kansjes en we behaalden een verdiende overwinning.

Ajax B1 - RJO/HE sc Heerenveen B1 (3-0)

1-0 39' Walian
2-0 43' Walian (Dekker)
3-0 64' Walian (Owusu)

Verslag: Frits Andriese