Menu

Walker mee naar Portugal

De Braziliaan Walker is door Ronald Koeman opgenomen in de spelersgroep van Ajax die vandaag vertrekt naar Portugal. In Faro belegt Ajax van 14 tot en met 21 januari een trainingskamp. Op 15 en 18 januari staan oefenduels gepland tegen respectievelijk Sporting Farense en VfL Wolfsburg.

Walker gaat mee naar Portugal in plaats van Ruud Kras, die teveel last heeft van een peesblessure in de linkerknie.

Walker kwam in mei 1999 op stage bij Ajax en tekende drie weken later een contract voor vijf seizoenen. In november 1999 pakte Walker in Nieuw-Zeeland de wereldtitel als captain van de nationale ploeg van Brazilië voor spelers onder 17 jaar. Walker deed afgelopen zaterdag één helft mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Volendam, die door Ajax met 5-1 werd gewonnen. Dat was zijn eerste optreden in de Amsterdamse hoofdmacht. Op 7 februari staat hij met Jong Ajax in de kwartfinale van de Amstel Cup tegenover Stormvogels/Telstar. Bovendien is Jong Ajax fier lijstaanvoerder in de Beloftencompetitie.

Ook Daniel Cruz gaat mee naar Faro. De Colombiaan brak op 16 augustus 2001 zijn linkerenkel. Recentelijk hervatte Cruz de training. Op 8 augustus vorig jaar kwam Cruz voor het laatst in actie in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Celtic in de voorronde van de Champions League.

Ajax-trainer Ronald Koeman neemt de volgende 23 spelers mee naar Faro: André Bergdølmo, Cristian Chivu, Tim de Cler, Daniel Cruz, Joey Didulica, Tomás Galásek, Fred Grim, Cedric van der Gun, Jan van Halst, Johnny Heitinga, Richard Knopper, Nikos Machlas, Maxwell, Andy van der Meyde, John O'Brien, Petri Pasanen, Maarten Stekelenburg, Rafael van der Vaart, Ferdi Vierklau, Wamberto, Yakubu en Zlatan.

Ajax arriveert vandaag om 18.55 uur in Faro. De selectie vertrekt maandag 21 januari om 19.55 uur richting Amsterdam. Dinsdag 15 januari speelt Ajax om 20.15 uur in het San Luis-stadion van Faro een oefenwedstrijd tegen het Portugese Sporting Farense. Vrijdag 18 januari om 19.15 uur oefent Ajax op dezelfde locatie tegen VfL Wolfsburg. RTL5 zal een rechtstreeks verslag van deze wedstrijd uitzenden.

Alle genoemde tijden zijn overigens locale tijden. In Nederland is het één uur later dan in Portugal.