Menu

Walker valt af voor Brazilaans team

Walker Fronio, speler van Ajax 2, is afgevallen voor de selectie van het Braziliaanse team onder de 20. Hij staat wel bovenaan de reservelijst. Zijn teamgenoot bij Ajax, Aaron Mokoena is door de Zuid-Afrikaanse bond opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd van volgend weekeinde tegen Mauritius.

In 1999 werd Walker wereldkampioen met zijn land. Nu viel hij af voor de A-groep.

Brazilië komt uit tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap in Ecuador. De Ajacied meldde zich als laatste van de groep in het trainingskamp, dat lange tijd voor het toernooi aanving. Dat was voor bondscoach Cesar reden hem niet op te nemen in het team. Vorig jaar was Walker nog aanvoerder van het team dat wereldkampioen werd. Omdat Walker is afgevallen, bestaat de Braziliaanse groep alleen nog uit jongens die in de Braziliaanse competitie actief zijn. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan vertrekt Walker, mits hij van Ajax toestemming krijgt, als eerste reserve alsnog naar Ecuador.

Aaron Mokoena is door coach Carlos Queiroz opgenomen in zijn selectie. Heerenveen-doelman Hans Vonk is buiten het team gelaten. Van Ajax Cape Town is David Kannemeijer ook bij de groep. Benni McCarthy kreeg ook een invitatie.