Menu

Walker wint toptoernooi in Toulon

Walker heeft met Brazilië het Festival Espoirs van Toulon gewonnen. De Ajacied won met zijn landgenoten het prestigieuze jeugdtoernooi door in de finale met 2-0 van Italië te winnen.

Walker speelde met rugnummer 5 links in de verdediging van de Brazilianen. Maxwell, maandag pas afgereisd naar Zuid-Frankrijk vanwege de bekerfinale van Ajax, kwam in de eindstrijd niet in actie. Hij zag vanaf de bank dat zijn ploeg het alleen in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, die twee keer 40 minuten duurde, moeilijk had met de Azurri.

Daarna nam Brazilië het heft in handen, kwam in de 22e minuut met 1-0 voor dankzij een delpunt van Pinga en speelde het duel solilde uit.

Walker speelde de gehele wedstrijd en deed dat zeer goed . In de 63e minuut liepen de gele kanaries uit naar 2-0. Pinga was op links goed weg, gaf perfect voor waar Dagoberto de bal achter de Italiaanse doelpunt volleerde.

Met een trofee van ruim een meter hoog sjouwde de Braziliaanse ploeg, inclusief de niet-ingevallen Maxwell trots het veld over. De toernooiwinnaar leverde overigens ook de beste doelman, de beste speler en de grootste belofte van het Festival Espoirs.