Menu

Wamberto en Van der Vaart ondergaan laatste test

Aan het einde van de experimentele partij tussen de basis en de reserves bleven Wamberto en Van der Vaart nog even achter. Terwijl hun teamgenoten de cooling-down deden, gingen de bijna-herstelden nog even intensief aan de gang.

In de partijvorm, waaruit de training bijna volledig bestond, varieerde Koeman veel. Eerst speelde Ajax in een 4-3-3-systeem met Maxwell als linksachter, Witschge als linkermiddenvelder en Sikora en Van der Meyde als respectievelijk rechter- en linkerspits - net zoals in de thuiswedstrijd tegen Lyon. Zlatan was de diepste spits.

Koeman móet wel een andere Ajacied neerzetten op de linksbackpositie, aangezien Jelle van Damme voor een duel is geschorst. Hij sloeg tegen Rosenborg een bal uit het doel en kreeg de rode kaart voorgehouden.

In het 4-4-2 systeem heeft Koeman ook nog diverse mogelijkheden. Zlatan en Mido zijn wel de voorste twee spelers, maar het middenveld bestond in de ene fase van de trainingspartij uit Sikora, Maxwell, Galasek en Van der Meyde en de andere uit Witschge, Maxwell, Pienaar en Galasek. Nigel de Jong was in het 4-4-2 de linksachter.

In het doel wisselden Didulica en Timmer elkaar af. Jari Litmanen was niet op het veld. De Fin kreeg zaterdag last van een hamstring en werd behandeld.

Aan het einde van de training vertrokken de meeste spelers naar het andere veld om een cooling-down te doen. Maar Van der Vaart en Wamberto werden door Koeman nog even stevig onder handen genomen. Vijf ballen lagen er op rij, waarbij een zesde bal zich onder de voet van Koeman, een meter of drie achter de andere, bevond. Die bal moesten de spelers eerst aantikken, omdraaien en vervolgens de andere ballen een voor een inschieten. Met een zeer fraai doelpunt opende Van der Vaart zijn reeks.

Daarna werd de sprongkracht getest van beiden. Ook dat leek goed te gaan. Of zij zich bij de selectie voegen, is nog niet bekend. Wie dinsdag in het vliegtuig naar Lyon mogen stappen, zal de trainer vanmiddag tijdens de persconferentie waarschijnlijk bekend maken.