Menu

Wamberto kopt Ajax naar winst

Ajax heeft een prima resultaat neergezet tegen het Duitse Wolfsburg. Door een kopdoelpunt van de kleinste man van het veld, Wamberto, versloegen de Amsterdammers de formatie van trainer Wolfgang Wolf. Dat is des te knapper omdat de ploeg dezelfde morgen al om half zes al bij de Arena stond voor de reis naar de Algarve. Sneijder maakte zijn debuut in Ajax 1, stagiair Petre speelde de hele wedstrijd, Munteanu een helft.

89. Munteanu zet de bal vanaf links prachtig voor. Wamberto kopt binnen, 1-0.

75. Sneijder raakt geblesseerd, nadat hij is teruggepakt door Karhan. Met wat gehink kan hij wel verder.

71. Munteanu vindt Sneijder, die passt op zijn ex-Jong-Ajax-maatje Seedorf. De Zaandammer snelt op Reitmaier af, schiet op tijd, maar ziet de bal tot zijn teleurstelling naast de paal belanden.

65. Franz, verdediger van Wolfsburg, schrikt zich een hoedje als hij Machlas doorgang moet verlenen. Als laatste redmiddel appeleert hij en prompt trapt de scheidsrechter erin. Het doortikballetje van de Griek op Wamberto - en diens doelpunt ten spijt - floot Pratas af.

60. Lobont moet het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Karhan, maar ziet tot zijn opluchting dat de bal over zijn doel heen gaat.

60. Wamberto zet voor waar Yakubu staat. Maar zijn kopbal is te zacht om Reitmaier in verlengenheid te brengen.

46. Wolfsburg, waarbij Effenberg is vervangen door Thiam en Praeger door Maric, staat te popelen op het veld. Ajax komt iets later en is op zeven plaatsen gewijzigd. Nigel de Jong staat rechtsachter, Yakubu en Van Damme in het centrum van de verdediging en Maxwell op linksback. Pienaar is vervangen door Seedorf en Munteanu heeft Boukhari afgelost. In de spits nu Nikos Machlas. Wamberto heeft de plaats van Van der Meyde overgenomen. Alleen Sneijder, Petre, Van Damme en Lobont (als aanvoerder) zijn blijven staan.


44. Schot Mido vanuit tweede lijn gaat over het doel.

44. Andy van der Meyde duikt op voor de keeper, maar de bal gaat over de zijlijn.

38. Mooie vrije trap vanaf rechts van Sneijder. Voordat Petre zijn voet tegen de bal kon zetten, was deze al voorlangs gegaan.

34. Pienaar krijgt de grootste kans van de eerste helft. Na een goede pass van Boukhari schoot de nummer tien voorlangs.

30. Veel kansen zijn er niet geweest. Opvallend is dat de twee debutanten, Sneijder en Petre de meeste indruk maken.

12. Mido schiet voorzet van Van der Meyde in. De bal gaat over, maar het is
Ajax' eerste redelijke aanval.

10. Fraai schot van Ponte. Lobont kijkt de bal na en ziet deze via de
kruising terug het veld in komen.

1. Petre staat centraal op het middenveld met Sneijder en Pienaar voor hem.

Opstellingen:

Ajax:
Lobont; Trabelsi, Pasanen, Bergdolmo, Van Damme; Petre; Seedorf, Snejder;
Van der Meyde, Mido, Boukhari.

Wolfsburg: Reitmaier, Rytter, Madsen, Franz, Rau; Ponte, Karhan, Sarpei;
Effenberg; Praeger, Petrov.

Scheidsrechter: José Pratas