Menu

Wamberto ondertekent nieuw contract

Het contract van Wamberto, dat liep tot eind juni 2003, is opengebroken tot eind juni 2004 met een optie voor een volgend seizoen. Vorige week werd het nieuws al wereldkundig gemaakt, vandaag ondertekende Wamberto de papieren. De Braziliaan is verheugd over zijn nieuwe contract en als het aan hem ligt wordt hij bij Ajax oud. ,,Ajax is blij, ik ben blij. Dat is toch goed."

Want Wamberto dacht in de maanden voor de ondertekening van het vernieuwde contract niet louter aan zichzelf. Integendeel. ,,Ik heb veel met mijn vrouw en drie zoontjes gesproken. Zij wilden dat ik zou tekenen. Voor hun is het goed om hier in Nederland te blijven."

De oudste en jongste zoon van Wamberto voetballen allebei bij Ajax in de jeugd. ,,Dat is voor mij belangrijk. Ze voetballen bij Ajax en hebben hier in Amstelveen veel vriendjes."

Wamberto wil in de komende jaren een goede competitie draaien en succesvol zijn in Europa. ,,Het spelen in de Champions League is belangrijk. Het is een droom voor mij. Net zoals het een droom is, dat ik eens samen met mijn zoon in Ajax I voetbal. De oudste is nu elf jaar, dus misschien over een jaar of vijf..."

Technisch directeur Leo Beenhakker was net als Wamberto tevreden. ,,Wij wilden Wamberto graag bij ons houden en de trainer wilde dat ook. Daarom is het erg plezierig dat hij blijft."