Menu

Wamberto tot 2004 bij Ajax

Ajax heeft het contract met Wamberto verlengd tot 1 juli 2004. Bovendien is in de nieuwe overeenkomst een optie voor één jaar opgenomen. Ajax doet zoals gebruikelijk geen mededelingen over de financiële afspraken met de Braziliaanse aanvaller.

Wamberto de Jesus Sousa Campos debuteerde op 16 augustus 1998 in de hoofdmacht van Ajax tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Op 18 oktober 1998, in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (5-0), maakte hij zijn eerste doelpunt.

Voordat Wamberto bij Ajax kwam, speelde hij in Belgische dienst voor Seraing en Standard Luik. In Brazilië waren Sampaio Correira en Sao Luis zijn clubs.

In vier seizoenen Ajax maakte Wamberto 25 doelpunten in 112 competitiewedstrijden. In bekerduels was hij 7 keer trefzeker in 9 duels. Daarnaast speelde hij met Ajax 2 keer om de Johan Cruijff Schaal.

In Europees verband maakte Wamberto in Ajax-shirt 3 doelpunten in 16 Europese wedstrijden. Hij speelde daarnaast 47 oefenduels en scoorde daarin 14 keer.

Dit seizoen won Wamberto met Ajax het landskampioenschap, de Amstel Cup en de hoofdprijs in het Amsterdam Tournament. Vorig seizoen leverde hij een bijdrage aan het landskampioenschap van Jong Ajax.