Menu
Wandelen langs de waterkant

Wandelen langs de waterkant

De dag van een belangrijke wedstrijd kan lang duren. Vele uren moeten de spelers wachten tot ze eindelijk in het stadion het gras onder hun voeten kunnen voelen. Er moet ook nog veel gebeuren; de spelers moeten eten, rusten, de tegenstander moet geanalyseerd worden en de tactiek doorgesproken. Maar er moet ook gewandeld worden. Even een frisse neus halen, de zinnen verzetten en als team langzaam toewerken naar die wedstrijd.

Het hotel van Ajax in Kopenhagen ligt pal aan het water. Even na half elf woensdagmorgen stapte de selectie naar buiten voor een korte wandeling langs de waterkant aan de Kalvebod Brygge. Na enkele minuten lopen streken de Ajacieden neer op een terrasje aan het water voor een kopje koffie.

Danny Blind en zijn staf hebben nog heel wat te puzzelen. Markus Rosenberg, Hatem Trabelsi en Nigel de Jong lijken hersteld van hun lichamelijke ongemakken, maar spelen ze ook? En is Nourdin Boukhari op tijd speelklaar? Wat is de beste opstelling om de Deense kampioen te bestrijden? Als Blind de antwoorden weet, zal hij dat zo lang mogelijk verborgen houden. De tegenstander van vanavond, Br√łndby IF, hoeft niet wijzer gemaakt te worden dan nodig, zo schrijven de wetten van het Europa-Cupvoetbal voor. Dat weten Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol met hun karrenvracht aan ervaring maar al te goed.

Intussen arriveerden ook de Ajax-supporters in de stad. Ook voor hen kan de wedstrijd niet snel genoeg beginnen. Ajax moet de Champions League halen; dat is het gezamenlijke doel van de trip naar Denemarken.