Menu
Wangedrag supporters FC Utrecht - Ajax

Wangedrag supporters FC Utrecht - Ajax

Afgelopen woensdag heeft de evaluatie van FC Utrecht - Ajax (6-4) plaatsgevonden. Voor, tijdens en na deze wedstrijd misdroegen diverse bezoekers van de wedstrijd zich, met name de meegereisde Ajax-supporters. Alle partijen (Ajax, FC Utrecht, de supportersverenigingen van beide clubs, de gemeente Utrecht, de politie en de veiligheidsregio Utrecht) keuren het wangedrag van de supporters vanzelfsprekend af.

Afgelopen zondag werden reeds vijf Ajax-supporters aangehouden. De politie gaat een onderzoek instellen naar de gooier(s) van de twee vuurwerkbommen die tijdens de wedstrijd vanuit het bezoekersvak zijn gegooid. FC Utrecht gaat aangifte doen, waarbij poging tot doodslag dan wel poging tot het aanbrengen van zwaarlichamelijk letsel zal worden opgenomen. De politie en de clubs doen er alles aan om de dader(s) te achterhalen.

In de periode voorafgaand aan de wedstrijd hebben, evenals vorig seizoen bij duels tussen FC Utrecht en Ajax, de supportersverenigingen van beide clubs inspanningen verricht om tot normalisatie van de onderlinge verhoudingen te komen. FC Utrecht en Ajax zijn zeer teleurgesteld over de incidenten van afgelopen zondag, temeer omdat de onderlinge wedstrijden de afgelopen seizoenen in goede orde zijn verlopen.

Bij de evaluatie werd niet alleen besloten dat aangifte zal worden gedaan. In de genoemde evaluatie is tevens besloten dat Ajax volgend seizoen 600 in plaats van 1200 kaarten voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax in de verkoop doet. Dit is nog onder voorbehoud van instemming van de lokale autoriteiten.

Tekst en foto: Ajax.nl