Menu
Warm afscheid Wesley Sneijder

Warm afscheid Wesley Sneijder

Ajax en de beide supportersverenigingen hebben voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen officieel afscheid genomen van Wesley Sneijder. De middenvelder, nu in dienst bij Real Madrid, werd warm onthaald in de Amsterdam ArenA.

John Jaakke sprak Sneijder vanaf de middenstip toe. ,,Ajacied ben je, Ajacied blijf je’’, aldus de voorzitter van Ajax. ,,En je gaat eigenlijk ook niet weg. Je gaat een paar jaar uit logeren en daarna hopen we je weer terug te zien.”

Nadat ook de supportersverenigingen Sneijder hadden bedankt voor zijn bewezen diensten, nam de kersverse Madrileen de microfoon zelf ter hande. ,,Ik weet niet heel goed wat ik moet zeggen”, zei hij met zijn zoontje Jessey op zijn arm. ,,Maar ik wil iedereen bedanken voor alle steun die ik al die jaren heb gekregen. Ik heb een roodwit hart en dat zal ik ook altijd blijven houden.”

Sneijder maakte zaterdavond tegen stadsgenoot Atlético Madrid zijn debuut in de Primera División. En zoals we bij Ajax van hem gewend waren, deed hij meteen van zich spreken. Sneijder maakte de winnende treffer: 2-1.