Menu
Warm onthaal op luchthaven São Paulo

Warm onthaal op luchthaven São Paulo

Ajax kreeg zondagmiddag letterlijk en figuurlijk een warm onthaal bij aankomst op de luchthaven van het zomerse São Paulo. Na een reis van ruim zestien uur stond de Braziliaanse pers het team van Ajax op te wachten. Ajax-coach Frank de Boer stond direct na aankomst de Braziliaanse televisie te woord. Ook aan de andere kant van de wereld is de 112-voudig international een bekende verschijning.

Tussen de voetbalfans op het vliegveld van de grootste stad van Zuid-Amerika bevond zich opvallend genoeg ook een supporter van Sparta. Gehuld in een tenue van een paar seizoenen geleden liet hij duidelijk blijken een fan te zijn van de Eredivisie. Een vakantie in Nederland maakte hem enthousiast. ,,Ik wilde per se een shirt van een kleine club. Ajax, Feyenoord en PSV kent iedereen, maar ik ben hier in Brazilië waarschijnlijk de enige met een Sparta-shirt”, zei de jonge Braziliaan trots.

Het 'nieuwtje' dat Danny Blind van de huidige Ajax-equipe een verleden bij Sparta heeft, blijkt geen nieuws voor de Braziliaanse Spartaan. ,,Blind, Van Gaal, Rijkaard; ik ken ze allemaal.” En ook de namen van Ajax vormen geen probleem voor de inwoner van 'Sampa'. Zonder na te denken lepelt hij de namen van Nicolás Lodeiro (uit buurland Uruguay) en Miralem Sulejmani moeiteloos op. Het is duidelijk: we zijn in het land van vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Hier weten ze alles van voetbal. Zelfs van Sparta.

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De Sparta-fan mocht voor de camera van Ajax TV even uitleggen hoe hij aan zijn shirt is gekomen. De Sparta-fan mocht voor de camera van Ajax TV even uitleggen hoe hij aan zijn shirt is gekomen.
Frank de Boer in gesprek met de Braziliaanse televisie. Frank de Boer in gesprek met de Braziliaanse televisie.