Menu
Warm welkom nieuwe gezichten

Warm welkom nieuwe gezichten

De selectie van Ajax liet zich dinsdagochtend tijdens Open Dag voor het eerst in de ArenA aan het publiek zien. De nieuwe staf en spelers werden warm welkom geheten tijdens de demonstratietraining.

Marco van Basten voorzag de training van deskundig commentaar. Marco van Basten voorzag de training van deskundig commentaar.

Even na 10.00 uur vanochtend betraden de spelers van Ajax voor het eerst dit seizoen de grasmat van de Amsterdam ArenA. Begeleid door het clublied en aangemoedigd door duizenden enthousiaste supporters, die bijna de hele eerste ring van het stadion vulden. Met de opkomst van de Ajacieden was de eerste grote happening van de Open Dag 2008 begonnen.

De spelers en staf worden vanmiddag pas echt gepresenteerd op parkeerterrein P2, maar de demonstratietraining in het stadion kon het publiek iedereen in actie zien. Marco van Basten toonde zich tijdens de oefensessie een talentvolle spreekstalmeester. De nieuwe trainer had constant een microfoon in zijn hand en voorzag alle oefeningen van deskundig commentaar. ,,We doen eerst een pass- en trapvorm, dan een partijvorm en dan gaan we afwerken op het doel”, vertelde hij het publiek. ,,Het is de bedoeling dat er in ieder geval veel gescoord gaat worden.”

Aanvoerder Klaas Jan Huntelaar en vice-aanvoerder Maarten Stekelenburg betraden als eersten het veld. Aanvoerder Klaas Jan Huntelaar en vice-aanvoerder Maarten Stekelenburg betraden als eersten het veld.

En veel gescoord werd er. Vooral tijdens de partijvorm werden de toeschouwers verwend. Even een paar hoogtepunten: een prachtige omhaal van Luis Suarez, een listige lob van Mitchell Donald en een trefzekere snoekduik van aanvoerder Klaas Jan Huntelaar. Ook de nieuwe aanwinsten lieten zien échte aanwinsten te zijn. Ismaïl Aissati en Miralem Sulejmani toonden hun beweeglijkheid, Oleguer zijn kracht en Dario Cvitanich zijn neus voor de goal. Genoeg redenen voor de toeschouwers om de spelers te trakteren op een echte wave.

Kenneth Perez, Laurent Delorge, Jurgen Colin en Albert Luque waren niet aanwezig tijdens de demonstratietraining en zullen later vandaag ook de presentatie missen op P2. Zij kregen maandag te horen dat er voor hen geen toekomst meer is bij de A-selectie. Vier andere spelers, Leonardo, Kennedy, Dennis Rommedahl en George Ogararu, beleefden ook een ‘donkere’ maandag toen de technische staf hen meldde dat ze dit seizoen weinig kans maken op een plaats in de wedstrijdselectie. Het viertal blijft wel behoren tot de A-selectie en was daarom tijdens de demonstratietraining ook gewoon van de partij.

Naast de vier afvallers in de selectie, moest het publiek dinsdagochtend nog zes spelers missen. Kenneth Vermeer, Urby Emanuelson, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zitten in China voor de Olympische Spelen. Jeffrey Sarpong en Jan-Arie van der Heijden zijn geblesseerd. Het laatstgenoemde duo is uiteraard wel gewoon aanwezig tijdens de presentatie.

Gabri weet inmiddels wat de Open Dag inhoudt, voor Oleguer is het evenement helemaal nieuw. Gabri weet inmiddels wat de Open Dag inhoudt, voor Oleguer is het evenement helemaal nieuw.
De selectie begon met loopoefeningen. De selectie begon met loopoefeningen.
Duizenden mensen kwamen af op de training in het stadion. Duizenden mensen kwamen af op de training in het stadion.