Menu
Warm welkom voor 'Klusjesman'

Warm welkom voor 'Klusjesman'

Het was een knuffel van twee vrienden die elkaar jarenlang uit het oog zijn verloren en elkaar weer terugzien. John Heitinga begroette André Bergdølmo woensdagavond langs het trainingsveld uitermate hartelijk. Met zijn bijnaam 'Klusjesman'. Tien jaar nadat zij elkaar voor het laatst hadden gezien, viel de tijd even weg.

,,Johnny”, zucht de Noorse oud-Ajacied langs de lijn van het Aker Stadion. ,,Wat een fantastische speler en een fantastisch persoon.” Samen met fysio Pim van Dord en drie medewerkers van de club is Heitinga de enige van de huidige generatie Ajacieden, die in Molde aanwezig is, die hij nog kent uit zijn tijd bij Ajax. Begonnen in de zomer van 2000 als Ajacied en vertrokken in 2003. Als eeuwigdurende mijlpaal heeft de Noor achter zijn naam dat hij de 5000ste goal maakte voor Ajax in de Eredivisie.

Speciale gast
Als speciale gast van Ajax volgt Bergdølmo het programma van de meegereisde sponsors: ,,Ik vind het erg leuk dat ik te gast ben. Ik hoopte er al op. Misschien was ik zelf anders ook wel naar de wedstrijd gegaan, maar ik weet het niet zeker. Ik woon net boven Oslo, op veertig minuten vliegen van Molde. Momenteel volg ik de trainerscursus en ik ben al zeven jaar bezig in het trainersvak. Dus ik kijk al wel een beetje met een trainersoog naar de trainingen."

De Noor, die regelmatig Eredivisiewedstrijden krijgt voorgeschoteld op de Noorse tv, kan een beetje inschatten hoe de wedstrijd donderdag verloopt. ,,Ik verwacht dat Ajax controle heeft, ze hebben betere spelers en een beter team. Molde was zelf ook verbaasd over het resultaat in Istanbul (3-1-zege, red). Het was hun beste wedstrijd ooit, vonden ze. Om dat te herhalen wordt moeilijk. Maar ze zijn een goed georganiseerd team. Het zal interessant worden om te zien hoe ze tegen Ajax zullen spelen. Maar ik denk dat Ajax gaat winnen."

Tekst en foto: Ajax.nl/Monique Janse

John Heitinga begroet zijn oude teamgenoot André Bergdølmo. Foto: Louis van de Vuurst.
John Heitinga begroet zijn oude teamgenoot André Bergdølmo. Foto: Louis van de Vuurst.