Menu
Warme chocomel en krabbels scoren

Warme chocomel en krabbels scoren

De Ajacieden trainden dinsdagochtend op een volgepakt sportcomplex de Toekomst. De wekelijkse open training trok veel extra bekijks vanwege de voorjaarsvakantie en de Talentendagen. De koude temperatuur schrok de veelal jonge fans niet af. Integendeel zelfs.

De voorpagina van het AD meldde dinsdagochtend dat de gevoelstemperatuur in de ochtenduren wel eens tussen de -10 en -18 graden Celsius zou kunnen liggen. Van dat bericht trokken de Ajax-supporters zich niets aan. En terecht, zo blijkt even na 10:30 uur op de Toekomst. De overvolle parkeerplaats voorspelt een grote drukte binnen de hekken. En dat klopt. Het is weliswaar koud, maar de zon vergoedt deze ochtend veel. En wat te denken van de eigenlijke reden van het bezoek: de Ajacieden ‘live’ aan het werk zien. Die missie blijkt al direct bij binnenkomst meer dan geslaagd.

Een vader met gevoel voor humor stelt enkele minuten na het begin van de training aan zijn zoon voor om weer naar huis te gaan. Na een verbaasde blik en overduidelijke ‘Nee!’ kan de vader zijn lachen niet meer inhouden. Natuurlijk gaan ze niet weg. De massaal opgekomen supporters krijgen van trainer Frank de Boer een mooie oefensessie voorgeschoteld. Er valt daardoor genoeg te zien op de Toekomst en de supporters staan er met hun neus bovenop. Alle oefeningen worden met de speciale Europa League-bal afgewerkt. Twee dagen voor het treffen met RSC Anderlecht kunnen de Ajacieden daardoor vast wennen aan de bal die donderdagavond in de Amsterdam ArenA wordt gebruikt.

Grote drukte dinsdagochtend op de Toekomst. Grote drukte dinsdagochtend op de Toekomst.

Ook Miles, Mark, Dylan en Noah hebben hun voorjaarsvakantie een leuke invulling gegeven. In alle vroegte zijn ze vanuit Hoorn naar de Toekomst gekomen. ,,We waren hier al rond 9:30 uur”, zegt Miles, die opmerkelijk genoeg geen mooie plek aan de rand van het trainingsveld heeft ingenomen. In plaats daarvan staat de tiener met zijn maten bij de ingang van de kleedkamers. ,,Als de spelers straks komen, staan we perfect voor handtekeningen. Het liefste wil ik die van Christian Eriksen hebben.”

De tactische plek van het viertal uit Hoorn betaalt zich uit. Als Dennis Bergkamp het kleedkamergebied verlaat om zich naar de Talentendagen op het naastgelegen veld te begeven, wacht hem een warm onthaal. De assistent-trainer van Ajax A1 is ook in 2011 nog altijd een held. En zeker niet alleen bij de ‘oudere jongeren’. Met alle geduld van de wereld voorziet Bergkamp de jeugd (en hun ouders) van foto’s en handtekeningen. Als de buit aan het einde van de ochtend eenmaal binnen is, besluiten de fans de mooie ochtend met een warme chocomel in de kantine. Net als bij de handtekeningen is geduld ook aan de bar een schone zaak. Niemand heeft haast. Het is immers toch vakantie.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Dennis Bergkamp is nog altijd ongekend populair. Dennis Bergkamp is nog altijd ongekend populair.
Onder de rook van de ArenA bereiden de Ajacieden zich voor op Ajax - Anderlecht. Onder de rook van de ArenA bereiden de Ajacieden zich voor op Ajax - Anderlecht.
De supporters konden er bijna letterlijk met hun neus bovenop staan. De supporters konden er bijna letterlijk met hun neus bovenop staan.
Lorenzo Ebecilio en Aras Özbiliz in actie. Lorenzo Ebecilio en Aras Özbiliz in actie.
Oud-speler Dennis Bergkamp bleek bijna net zo populair als de spelers van Ajax 1. Oud-speler Dennis Bergkamp bleek bijna net zo populair als de spelers van Ajax 1.