Menu
Warme warming-up voor Ajacieden

Warme warming-up voor Ajacieden

Ajax trainde woensdagmiddag kort op het trainingscomplex van Aris Saloniki. De half uur durende oefensessie stond in het teken van lichte oefeningen, waarbij de spieren alvast werden losgegooid voor de belangrijke return tegen PAOK.

Kort na het middaguur brandt de zon onbarmhartig hard boven de Matas Training Grounds aan de Nea Redestos, een half uurtje rijden buiten het stadshart van Thessaloniki. Trainer Martin Jol monstert van onder zijn cap zijn Ajacieden. Het half uurtje passen, schieten en lopen is een laatste test voor Rasmus Lindgren. Haalt de Zweedse middenvelder de returnwedstrijd van vanavond? Of gooit de hamstringkwetsuur roet in het eten? Later deze woensdag wordt de knoop doorgehakt door trainer, speler en clubdokter.

Dertig minuten na de aankomst en vele slokken en flesjes water later zoeken de Ajacieden de spelersbus weer op. In de koelte van de bus en het spelershotel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de return in het Toumba Stadium. Ajax moet in het uitverkochte stadion van PAOK in ieder geval scoren om zich voorbij de thuisploeg te spelen. In Amsterdam leverde de eerste ontmoeting slechts een 1-1 gelijkspel op. De Amsterdammers krijgen in de Griekse havenstad steun van 107 Amsterdamse fans.

PAOK - Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur. In Griekenland is het vanwege het tijdsverschil dan al een uur later (en, voor de Ajacieden, hopelijk koeler).

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Even na het Griekse middaguur arriveerden de Ajacieden op het trainingscomplex van Aris Saloniki. Even na het Griekse middaguur arriveerden de Ajacieden op het trainingscomplex van Aris Saloniki.
De lichte veldtraining op het complex van de aartsrivaal van PAOK duurde een half uur. De lichte veldtraining op het complex van de aartsrivaal van PAOK duurde een half uur.
Na de inloopronde werd goed gerekt en gestrekt door de Ajacieden. Na de inloopronde werd goed gerekt en gestrekt door de Ajacieden.
Gregory van der Wiel en Vurnon Anita discussiëren met Kenneth Vermeer over het verloop van de rondo. Gregory van der Wiel en Vurnon Anita discussiĆ«ren met Kenneth Vermeer over het verloop van de rondo.
Rasmus Lindgren gaat de bal controleren. Op de voorgrond kijkt Luis Suarez toe. Rasmus Lindgren gaat de bal controleren. Op de voorgrond kijkt Luis Suarez toe.
Lindgren komt net te laat om de bal weg te tikken bij Suarez. Lindgren komt net te laat om de bal weg te tikken bij Suarez.
Daley Blind en Jan Vertonghen in het midden van de rondo. Daley Blind en Jan Vertonghen in het midden van de rondo.