Menu
'Wat goed is, hoef je niet te veranderen'

'Wat goed is, hoef je niet te veranderen'

De eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen zit erop. Zaterdag werd de week afgesloten met een 4-0 zege op vv Buitenpost. Maandag vertrekt Ajax voor een zesdaags trainingskamp naar De Lutte. In het oostelijkste puntje van Overijssel wil Frank de Boer de komende dagen nieuwe stappen in de voorbereiding zetten.

De overwinning op vv Buitenpost viel zaterdag uiteindelijk iets minder royaal uit dan vooraf gehoopt. ,,Je wilt altijd wat neerzetten tijdens dit soort wedstrijden in de provincie. Zeker nu we landskampioen zijn. Dan valt die 0-4 natuurlijk wel wat tegen”, zei Frank de Boer na afloop. ,,Buitenpost speelde een aardige wedstrijd, maar we hadden wel wat meer moeten scoren. Toch zeggen dit soort trainingspartijen weinig. We hebben veel verschillende spelers ingezet en hadden bovendien een zware eerste trainingsweek achter de rug. Zeker vrijdag hebben we heel zwaar getraind. Zo’n ‘kleine’ overwinning moet je altijd in het juiste perspectief zien.”

Ajax vervolgt de voorbereiding maandag in De Lutte. Die dag sluiten ook Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Eyong Enoh weer bij de groep aan. Het drietal had de afgelopen week nog vakantie omdat ze eind vorig seizoen nog interlands speelden. Op vier spelers na is Ajax dan weer compleet. Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Nicolai Boilesen hoeven zich maandag 11 juli pas weer te melden. Nicolai Lodeiro zal als laatste speler aansluiten. De middenvelder speelt deze maand met nationale team van Uruguay op de Copa America in Argentinië.

Rodney Sneijder scoorde zaterdag twee keer tegen Buitenpost. Rodney Sneijder scoorde zaterdag twee keer tegen Buitenpost.

Al 38 jaar is landhuishotel De Bloemenbeek de vaste verblijfplaats als Ajax. De Boer kent het fraaie onderkomen als geen ander. In de jaren negentig kwam hij er als speler veelvuldig met Ajax op bezoek. ,,Ik herinner me dat we in die jaren altijd keihard trainden in De Lutte. En we speelden geloof ik iedere dag wel een oefenwedstrijd. Ook stond er ’s ochtends vroeg geregeld een bosloop op het programma. Dat was altijd flink bikkelen.”

De Boer wil het trainingskamp in De Lutte gebruiken om zijn team langzaam naar een hoger niveau te brengen. Naast de oefenwedstrijden tegen AZSV (woensdag) en FC Emmen (zaterdag) zal de week vooral in het teken van trainen staan.,,We moeten de komende weken steeds een stapje verder komen. Zowel op conditioneel vlak als op voetbaltechnisch gebied. Daar kunnen we de komende dagen in De Lutte rustig en ongestoord aan gaan werken.”

De Bloemenbeek staat er goed op bij de coach van Ajax. ,,Het is de loop der jaren een echte traditie bij Ajax geworden om naar De Lutte te gaan. De Bloemenbeek is een fantastisch hotel met heerlijk eten en heel aardige mensen. Als speler heb ik me er altijd enorm welkom gevoeld. Ik verwacht dat ik over een week weer hetzelfde kan zeggen. Deze traditie moeten we in ere houden. Wat goed is, hoef je niet te veranderen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst