Menu
Wat moet je weten van sc Heerenveen?

Wat moet je weten van sc Heerenveen?

Tussen de Europese krakers met Schalke 04 treft Ajax de Friese ploeg sc Heerenveen. De ploeg van trainer Jürgen Streppel komt Eerste Paasdag om 16:45 uur aan de aftrap. Lees hier in vier alinea’s meer over de middenmoter.

Sterke reeks
Voor de winterstop kende sc Heerenveen een ijzersterke reeks. Negen wedstrijden op rij bleef de ploeg van Streppel ongeslagen. Daarin trof Heerenveen onder meer ook PSV en Feyenoord. Tegen beide topclubs speelde Heerenveen gelijk. Maar in 2017 is het minder florissant wat de Friese club laat zien. Slechts drie zeges behaalde de club. Van ADO Den Haag, Roda JC en Sparta werd gewonnen. De laatste uitwedstrijd die Heerenveen won, was op 3 december bij Go Ahead Eagles. Maar bij PSV was de ploeg er ook best dicht bij. Drie goals van Reza Ghoochannejhad waren echter niet voldoende voor een punt (4-3).

17 Goals
En nu zijn naam toch is gevallen: Ghoochannejhad is verreweg de meest scorende speler van Heerenveen dit seizoen. In de 30 duels die hij in actie kwam, schoot hij al 17 x raak. Daarvan kwamen er drie vanaf de strafschopstip tot stand. In de grote stadions voelt de Iraanse aanvaller zich prima thuis. Naast de drie goals in Eindhoven, scoorde hij ook in De Kuip. Daar speelde Heerenveen overigens met 2-2 gelijk.

Heenwedstrijd in Friesland
In de heenwedstrijd had Ajax aan een doelpunt van Davy Klaassen genoeg om de winst binnen te slepen. In de 71e minuut besliste de aanvoerder van Ajax de wedstrijd. Ander mooi feitje: Matthijs de Ligt maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie tegen sc Heerenveen.

Verwachting
Thieme Klompe hield vanwege afwezigheid van Streppel vrijdag het perspraatje. De oud-speler en huidige assistent was onder de indruk van het Ajax dat donderdag Schalke versloeg: ,,We moeten heel fris en scherp zijn om onder de druk van Ajax uit te kunnen voetballen”, zei Klompe. Zag hij kansen voor zijn ploeg: ,, Als je door die eerste druk heen kunt komen en iemand vrij kunt spelen, dan staan zij heel ver van de goal en ligt er ruimte”, wist Klompe. Maar hij zei er gelijk bij dat AZ, Feyenoord en Schalke daar moeite mee hadden.

De wedstrijd begint zondag om 16:45 uur en is uitverkocht.

Lees ook: Feiten en weetjes Ajax - Heerenveen

Lees ook: Ajax en Heerenveen hebben totaal verschillend gemoed

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Erwin Spek