Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

In een galashow die een helft duurde, besliste Ajax zondagmiddag de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het duel, dat een rust - en eindstand van 5-1 kende, was volgens de kranten een 'voorstelling'.

De GPD-kranten, waaronder Het Noordhollands Dagblad kopte 'Ajax swingt weer'. 'Ajax - Heerenveen begon als een Amsterdamse galavoorstelling en eindigde als ene trainingspartij. Was Ajax zo goed of Heerenveen zo slecht?', vroeg de krant zich af. De journalist liet de spelers het antwoord geven. ',,Wij waren zo goed natuurlijk", gniffelde Ismaïl Aissati. ,,De eerste helft van ons leek nergens op", zei Heerenveen-aanvoerder Michel Breuer'. 'Ajax speelde de onthutsend zwak verdedigende Friezen in een hoog tempo het zwart voor de ogen', concludeerde de krant zelf, waarin het antwoord op de zelf gestelde vraag in het midden bleef.
Sportwereld , het sportkatern van het Algemeen Dagblad, licht vooral Ajacied van de wedstrijd, Demy de Zeeuw, eruit. 'De Zeeuw tekende voor een opvallend optreden in het duel waarin hij terugkeerde na een lichte knieblessure en een ingreep aan zijn amandelen. De middenvelder maakte zijn vijfde en zesde doelpunt in deze competitie. Dat is, in de herfst van zijn eerste Ajax-jaar, nu al een evenaring van zijn beste seizoensgemiddelde als prof. Het is de ontwikkeling waar Ajax-trainer Martin Jol op hoopt bij meer spelers in zijn selectie, en dan met name de middenvelders. Zij moeten ook scoren om zo Luis Suarez te ontlasten.'
In De Volkskrant een kop vol lof: 'Meesterlijke exercitie van 45 minuten', kopte de krant. 'Zondag leek Ajax te voetballen op de songtekst van de nieuwe stadionhit, het gemoedelijk Everything gonna be alright van Bob Marley. Het tempo lag aangenaam hoog, combinaties zagen er vanzelfsprekend uit en de doelpunten vloeiden voort uit een enthousiastmakend spel. Een helft lang liet Ajax glorieuzere perioden uit het verleden herleven.
Voor De Telegraaf was het duidelijk aan een iemand te danken dat Ajax zo goed voetbalde. 'De Zeeuw maakt het verschil', was de titel boven het verhaal. 'Ajax heeft op ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt de kampioensschaal nog niet uit het hoofd te hebben gezet. Aan de hand van mannetjesputter Demy de Zeeuw walsten de Amsterdammers al voor rust over het hulpeloze Heerenveen heen. De galavoorstelling kreeg extra glans, doordat het elftal vn Martin Jol door de 'hinderlijke' interlandonderbrekeing noodgedwongen twee weken met de kater van de nederlaag bij FC Twente rondliep', vond de ochtendkrant.

In Trouw een mooi artikel over Ajax Radio en de luisteraars op het (visueel) gehandicaptenplatform. In Trouw een mooi artikel over Ajax Radio en de luisteraars op het (visueel) gehandicaptenplatform.