Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De woorden ‘saai’ en ‘zakelijk’ zijn zaterdag geregeld terug te lezen in de kranten. Alle ochtendbladen zijn het er over eens dat Ajax – NEC (3-0) een wedstrijd was om snel te vergeten.

Ondanks het tegenvallende kijkspel constateerden de kranten ook dat Ajax vrijdagavond tegen NEC deed wat het moest doen: winnen. Na de nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht was het vooral zaak om aansluiting met de concurrentie te houden. ‘Ajax blijft met saaie zege spoor’, kopt Het Parool dan ook. AD Sportwereld heeft een soortgelijke titel boven het verslag van Ajax – NEC staan: ‘Moe Ajax blijft in het spoor’.

De Telegraaf schrijft over de omzettingen die trainer Martin Jol moest doen vanwege de schorsingen van Enoh en Anita. Ook andere wijzigingen vielen de krant op. ,,Ajax-trainer Martin Jol verraste met zijn opstelling door een plaats in de ruimen voor Dennis Rommedahl. Niet de ervaren NEC-lincksback Youssef El-Akchaoui, maar de 22-jarige Mitchell Burgzorg werd zodoende belast met de bewaking van Suarez (..) De keuze voor Rommedahl op rechts en Suarez op links pakte verkeerd uit. De Deen stond symbool voor het bedroevende spelpeil van de thuisclub, terwijl de Uruguayaan op de vreemde positie niet lekker in zijn vel leek te zitten.”

In de sportbijlage van het AD wordt de vergelijking getrokken met de doelpuntrijke thuisduels die Ajax dit seizoen geregeld aan het publiek in de ArenA voorschotelde. Na de fraaie zeges op Heerenveen (5-1), RKC (4-1), Willem II (4-1), Feyenoord (5-1) en NAC (6-0) was Ajax – NEC volgens AD Sportwereld van een andere categorie. ,,(..) spektakel werd het deze keer niet in de Arena. Van NEC had de thuisploeg niet veel te duchten in de laatste thuisbeurt van de eerste competitiehelft. Maar Ajax maakte het zichzelf aanvankelijk moeilijk. Spelers liepen te veel ten te lang met de bal en de onderlinge misverstanden waren niet van de lucht.”

‘Winst in outfit van een bleke Bet’, kopt de Volkskrant boven het wedstrijdverhaal. ,,Ajax, de ploeg met de vele gedaanten, had zich nu weer eens uitgedost als de bleke Bet van een gekostumeerd bal en deed gedurende een slaapverwekkende avond in de Arena geen enkele poging zich in een aantrekkelijker outfit te wurmen.”

Het duel tegen NEC wordt door Het Parool op twee verschillende manieren belicht. Naast het reguliere verslag heeft de Amsterdamse krant ook een apart verhaal met Demy de Zeeuw. ‘De Zeeuw: ‘het moet scherper’, staat er boven het artikel, dat begint met de mededeling dat de middenvelder van Ajax nog heilig in de titelkansen gelooft. Op de vraag of De Zeeuw dit weekend naar de wedstrijden van de concurrentie gaat kijken, geeft hij in het artikel het volgende antwoord: ,,Liever niet. Ik het toch geen invloed op het resultaat. Vorige week heb ik naar FC Twente gekeken. Die wonnen pas in de laatste minuut. Dat is alleen maar frusterend.”