Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De kranten zijn het er maandag unaniem met elkaar eens: de zege (3-0) op concurrent FC Twente geeft Ajax nog uitzicht op een mooi einde van het seizoen.

‘Ajax telt weer mee’, kopt telesport, de sportkatern van De Telegraaf, boven een foto van een juichende Demy de Zeeuw. ,,FC Twente heeft de Grolsch Veste, maar Ajax de ‘Onneembare Veste’.”, zo begint het verslag in de De Telegraaf. ,,(..) Van de 45 punten die het elftal van Jol dit seizoen tot dusver sprokkelde, werden er 31 in de ArenA bijeengeraapt. In de elf duels werden slechts drie tegentreffers geïncasseerd en troffen de Ajacieden 38 keer doel. Alleen tegen Sparta (0-0) haperde de geoliede machine, ondanks veertig doelpogingen.”

Het Parool stipt in het verslag op de website aan dat Ajax in de eerste twintig minuten goed wegkwam. ,,De zege op Twente was verdiend, al werd Ajax in het begin van de wedstrijd overklast. In de derde minuut kreeg Pantelic uit een vrije trap van Demy de Zeeuw een goede kopkans, maar in de fase die volgde werd Ajax zoek gespeeld. Met goed combinatievoetbal was Twente heer en meester. Door slordige afwerking van Blaise N'kufo en Kenneth Perez kwamen de Tukkers echter niet op voorsprong. Een doelpunt van De Zeeuw in de 21ste minuut deed het duel vervolgens volledig kantelen”, valt op de website, en later deze maandag in de papieren editie, van Het Parool te lezen.

De Volkskrant belicht de topper tussen Ajax en FC Twente met twee verhalen. ‘Ajax mag weer een beetje dromen’, staat er boven het grootste verhaal. ‘Slechts twintig minuten bekoorlijk’, is de kop boven het andere verslag. ,,Op de middag van de waarheid van dít moment, de middag waarop het elftal dat eeuwig in opbouw lijkt weer iets van de achterstand kon wegwerken, deed de uitdager van de top-twee dat met verve: Ajax – FC Twente 3-0”, oordeelt de verslaggever van de Volkskrant.

Hij vervolgt: ,,Is Ajax kansloos voor de titel? Niet helemaal. Wie daarover meer wil weten, moet de programma’s eens bestuderen. (..) Het programma voor de laatste twaalf duels moet Ajax in ieder geval nog enige hoop bieden op het eerste kampioenschap sinds 2004. Alles begint met geloven in succes. Maar dan moet Ajax wel rigoureus breken met de slecht gewoonte opm onnodig punten te verspillen tijdens op papier makkelijke uitwedstrijden. (..) Om de kloof te dichten zijn ook foutjes van PSV en FC Twente noodzakelijk. En daarbij moet Ajax het programma nog maar eens goed bestuderen. Het speelt in feite nog maar één topduel, thuis tegen PSV. (..) Vooral zo rond half maart, met Ajax – PSV op 13 maart en PSV – FC Twente een week later, beleeft de eredivisie een cruciale week.”

Onder meer op de website van AD Sportwereld staat het verslag van het ANP gepubliceerd. ‘PSV hossend carnaval in na grote zege Ajax op FC Twente’, is de in het oog springende kop, die de zege van Ajax als positief voor koploper PSV bestempelt. ,,Ajax klopte zondagmiddag in de Arena koploper FC Twente (3-0), maar pas écht gejuicht werd er ongeveer 130 kilometer verderop. In Eindhoven vernam lijstaanvoerder PSV de Amsterdamse zege een week voordat het carnaval losbarst met groot genoegen. PSV liep drie punten uit op FC Twente en behoudt een marge van liefst negen punten op Ajax.”

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl