Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Veel lof voor Ajax in de kranten van maandag na de 4-1-zege op PSV. De conclusie? Ajax slaat langzaam zijn vleugels uit.

'Ajax is een vogeltje dat al aardig kan vliegen', kopt de Volkskrant. 'Op een kruispunt van tijdperken verleende de deemoedig buigende kampioen van het verleden voorrang aan de ploeg van de toekomst'. En even verderop: 'Het uitdagende van Suarez, de branie van Vertonghen, de flair van Emanuelson en de frisheid van Enoh contrasteerden met de overspannenheid van Lazovic, de frustratie bij Afellay (..)'.

Volkskrant houdt wel een slag om de arm als het gaat om het kampioenschap, want een paar dagen eerder liet de ploeg van Marco van Basten tegen Volendam ook nog zien grillig te zijn. 'AZ zal komende zondag al forse weerstand bieden', waarschuwde de krant. Metro waakt ook voor te veel juichgeluiden bij Ajax. ‘Maar Ajax heeft samen met medekoploper NAC wel al zeven punten voorsprong op PSV’.

De Telegraaf schrijft dat Ajax zich eindelijk ontdeed van het 'PSV-complex' in de ArenA. 'Van juk bevrijd', luidt de kop van de krant. 'Ajax in Amsterdam ArenA ruim langs angstgegner PSV: 4-1’. Urby Emanuelson werd door de krant gecomplimenteerd met zijn spel als linksbuiten. ‘De beste man op het veld was Urby Emanuelson, die zonder te scoren wel bij alle vier de Ajax-doelpunten betrokken was'. Het Parool was ook uiterst positief over het optreden van Emanuelson. 'Ajax won in twaalf jaar in de Arena slechts één competitiewedstrijd van PSV, dat gebeurde in het kampioensjaar 2003-2004. Urby Emanuelson was toen nog A-junior. Aan de tweede, riante zege (4-1) droeg de gelegenheidslinksbuiten gisteren in grote mate bij'.

AD vindt het intrigerend dat trainer Marco van Basten iedere wedstrijd knap speelt met zijn opstelling. ‘Elke volgende wedstrijd is voor hem een op zichzelf staand schaakspel. (..) De trainer streeft naar maximale concurrentie en wil met zo veel mogelijk stukken kunnen variëren’.